28/09/2021 28/09/2021 Στην Κρήτη έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να δει και να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί, μετά το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ χθες το πρωί στο Ηράκλειο. Ο κ. Μητσοτάκης που βρισκόταν στη Γαλλία επέστρεψε στην Ελλάδα και προσγειώθηκε απευθείας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Αυτή την ώρα μεταβαίνει στο Χουδέτσι Αρχάνων...
28 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2021 - 16:02

Στην Κρήτη ο Πρωθυπουργός: Μέτρα για τους σεισμόπληκτους

Διαδώστε:
Στην Κρήτη ο Πρωθυπουργός: Μέτρα για τους σεισμόπληκτους

Στην Κρήτη έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να δει και να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί, μετά το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ χθες το πρωί στο Ηράκλειο.

Ο κ. Μητσοτάκης που βρισκόταν στη Γαλλία επέστρεψε στην Ελλάδα και προσγειώθηκε απευθείας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Αυτή την ώρα μεταβαίνει στο Χουδέτσι Αρχάνων Αστερουσίων, περιοχή που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, σε οδικό δίκτυο αλλά και κτίρια. Ο κ. Μητσοτάκης από χθες μετά τη σεισμική δόνηση, έδωσε εντολή να βρεθεί στην περιοχή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, όπως επίσης ζήτησε να αναπτυχθεί τάχιστα ο μηχανισμός αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκληθεί.

 

 

Αυγενάκης: «Αμεσα η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους σεισμόπληκτους»

«Τα πρώτα χρήματα αποζημιώσεων στους σεισμοπαθείς θα καταβληθούν άμεσα, με μία και μόνη ηλεκτρονική δήλωση στην πλατφόρμα πληγέντων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, κατά το μοντέλο που εφαρμόστηκε πρόσφατα για τους πυρόπληκτους. Η μέριμνα της Πολιτείας θα είναι ταχύτατη». Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μετέβη στη συνέχεια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων