06/06/2019 06/06/2019 Στην Ολομέλεια οδηγείται σήμερα το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από τον νομικό κόσμο, την ένωση εισαγγελέων, την Διεθνή Αμνηστεία, την Εκκλησία αλλά και πλήθος βουλευτών. Ενδεικτικό είναι ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την συζήτηση στην ειδική επιτροπή,...
06 Ιουνίου, 2019 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2019 - 11:18

Στην Ολομέλεια ο νέος ποινικός κώδικας- Ανησυχία για την κατάργηση των διατάξεων περί βλασφημίας θρησκειών και περιύβρισης νεκρών.

Διαδώστε:
Στην Ολομέλεια ο νέος ποινικός κώδικας- Ανησυχία για την κατάργηση των διατάξεων περί βλασφημίας θρησκειών και περιύβρισης νεκρών.

Στην Ολομέλεια οδηγείται σήμερα το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί από τον νομικό κόσμο, την ένωση εισαγγελέων, την Διεθνή Αμνηστεία, την Εκκλησία αλλά και πλήθος βουλευτών.
Ενδεικτικό είναι ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την συζήτηση στην ειδική επιτροπή, ενώ χθες ακόμα και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος εξέφρασαν έντονες αντιδράσεις.

Παρά τις τροποποιήσεις, συνέπεια της δημόσιας διαβούλευσης, διατηρείται η κατάργηση των άρθρων περί βλασφημίας θρησκειών, και περιύβριση νεκρών.

Τα εν λόγω άρθρα έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους Κόλπους της Εκκλησίας και μάλιστα με το θέμα αυτό είχε ασχοληθεί και η τελευταία Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η εφαρμογή τους αναμένεται να ξεκινήσει ήδη από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλαδή χωρίς να παρέχεται –όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις- κάποιο χρονικό περιθώριο προσαρμογής.

Και οι δύο Κώδικες θα ψηφιστούν με τη διαδικασία των Κωδίκων, δηλαδή θα ψηφιστούν ως ένα άρθρο σε μια συνεδρίαση της Βουλής.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων αναφορικά με την νομοθετική εργασίας, αναμένεται σήμερα το πρωί “μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου των σχεδίων νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”:
1. «Κύρωση του Ποινικού Κώδικα».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Νικόλαος Παρασκευόπουλος.
2. «Κύρωση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Βασίλειος Τσίρκας.
Και σημειώνεται ότι “η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε στη συνεδρίαση της 4ης Ιουνίου 2019 τη συζήτηση των νομοσχεδίων σε μία (1) συνεδρίαση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων