12/02/2019 12/02/2019 Με τους εισηγητές των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η διήμερη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία περιλαμβάνει και το άρθρο 3 για το ουδετορόθρησκο του κράτους. Σήμερα, η συζήτηση θα διαρκέσει έως τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ αύριο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί το βράδυ στις 10...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2019 - 11:45

Το «ουδετερόθρησκο» στη Βουλή (live η συνεδρίαση)

Διαδώστε:
Το «ουδετερόθρησκο» στη Βουλή (live η συνεδρίαση)

Με τους εισηγητές των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η διήμερη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία περιλαμβάνει και το άρθρο 3 για το ουδετορόθρησκο του κράτους.

Σήμερα, η συζήτηση θα διαρκέσει έως τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ αύριο θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί το βράδυ στις 10 με ονομαστικές ψηφοφορίες επί των προτάσεων που έχουν κατατεθεί.

Τόσο η συζήτηση όσο και οι ψηφοφορίες θα είναι επί των προτάσεων που έχουν καταθέσει τα δύο μεγάλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθώς και όσες έχουν τον απαιτούμενο αριθμό των 50 υπογραφών και έχει εισηγηθεί η Επιτροπή της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Σχετικά με τον εν λόγω άρθρο υπάρχει διαφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. (Υπερψηφίστηκε μόνο από ανεξάρτητο βουλευτή Γιώργο Μαυρωτά). Να σημειωθεί, ότι η ΔΗΣΥ υπερψήφισε την ερμηνευτική δήλωση ότι ο όρος επικρατούσα θρησκεία δεν αποτελεί αναγνώριση επίσημης κρατικής θρησκείας και δεν επιφέρει καμία δυσμενή συνέπεια σε βάρος άλλων θρησκευμάτων και γενικότερα στην απόλαυση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας.

Παρακολουθείτε ζωντανά τη συζήτηση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων