03/07/2021 03/07/2021 Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Δευτέρα 5 Ιουλίου στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Εξωτερικών στο Κίεβο αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Volodymyr Zelensky, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Dmytro Razumkov και να συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba. Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στην εμβάθυνση...
03 Ιουλίου, 2021 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2021 - 15:01

Στην Ουκρανία μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας

Διαδώστε:
Στην Ουκρανία μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Δευτέρα 5 Ιουλίου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Εξωτερικών στο Κίεβο αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Volodymyr Zelensky, τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Dmytro Razumkov και να συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba.

Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στην εμβάθυνση των διμερών πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων, στην πολιτική της Ανατολικής Γειτονίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα τις σχέσεις ΕΕ-Ουκρανίας, καθώς και στις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Μετά το πέρας των συνομιλίων με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών αναμένεται να γίνουν κοινές δηλώσεις γύρω στις 11.45 (ώρα Ελλάδας). Ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται επίσης να εκφωνήσει ομιλία στο Συνέδριο “Forum Ukraine 30. International Politics” (περί τις 10.30 ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Οδησσό, όπου θα επισκεφθεί το Μουσείο της Φιλικής Εταιρίας, καθώς και το Ελληνικό Πάρκο. Επίσης αναμένεται να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των Ελληνικών κοινοτήτων, καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων