18/10/2019 18/10/2019 Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, το όμορφο φθινοπωρινό δειλινό, της Τρίτης 15 Οκτωβρίου, σε κλίμα πανηγυρικό και κατανυκτικό, τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ευσταθίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα. Παρών στη ακολουθία ήταν και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης. Το Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο ανήκει στη ενορία Κοιμήσεως...
18 Οκτωβρίου, 2019 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2019 - 18:45

Στην πλαγιά ενός λόφου από τα Πεύκα προς την Πολίχνη

Διαδώστε:
Στην πλαγιά ενός λόφου από τα Πεύκα προς την Πολίχνη

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, το όμορφο φθινοπωρινό δειλινό, της Τρίτης 15 Οκτωβρίου, σε κλίμα πανηγυρικό και κατανυκτικό, τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Ευσταθίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα. Παρών στη ακολουθία ήταν και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Το Ιερό αυτό Παρεκκλήσιο ανήκει στη ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεύκων.

Χτισμένο στη πλαγιά ενός λόφου, στον δρόμο πού οδηγεί από τα Πεύκα προς τη Πολίχνη (πίσω από το 424 ΓΣΝΕ και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου), το καλαίσθητο αυτό παρεκκλήσιο αποτελεί δωρεά της οικογένειας Πολιανίδη, από την Πολίχνη, εις μνήμη του υιού της Ευσταθίου, που σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε τη σημασία του γεγονότος των Θυρανοιξίων του Ι. Παρεκκλησίου για τη ζωή της ενορίας, τονίζοντας ότι έτσι συνεχίζεται η παράδοση που θέλει να ανεγείρονται εκκλησάκια σε κάθε γωνιά της ευλογημένης πατρίδας μας. Τα εκκλησάκια αυτά δίνουν «φτερά» στην πνευματική ζωή των πιστών, που καλούνται να αφήσουν πίσω τα «βαρίδια» της πρόσκαιρης αυτής ζωής και να «πετάξουν» προς την Ουράνια Βασιλεία.

Αυτό έπραξε και ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Ευστάθιος, ο οποίος αν και περίβλεπτος αξιωματικός του Ρωμαϊκού στρατού, δεν δίστασε, όταν του ζητήθηκε από τον αυτοκράτορα Τραϊανό να προσφέρει θυσία στα είδωλα, να ομολογήσει τη χριστιανική του πίστη. Αυτή η ομολογία είχε ως αποτέλεσμα, να υποστεί φρικτά βασανιστήρια ο Ευστάθιος μαζί με όλη την οικογένειά του και να λάβουν το λαμπρό και ένδοξο στεφάνι της αιώνιας ζωής, που υποσχέθηκε ο Κύριος σ’ αυτούς που Τον αγαπούν.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σεβασμιώτατος, προτίμησε ο Άγιος Ευστάθιος την ζωή, που προσφέρει ο θάνατος για το Χριστό, αντί του θανάτου που προσφέρει η ζωή μακρυά από το Χριστό. Τέλος ευχαρίστησε την οικογένεια Πολιανίδη για την ανέγερση και την φροντίδα του Ιερού αυτού Παρεκκλησίου, το οποίο λόγο της θέσης του, θαρρείς και «αγκαλιάζει» τις δυτικές συνοικίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων