27/10/2020 27/10/2020 Στο «κόκκινο» επίπεδο εντάσσονται από την Πέμπτη Ιωάννινα και Σέρρες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από το υπουργείο Υγείας κατά την σημερινή (27 Οκτώβρη 2020) ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού.  Επίπεδο ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη καθώς από το «κίτρινο» (επίπεδο 2) περνούν στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3). Η Δράμα, περνά από...
27 Οκτωβρίου, 2020 - 18:29
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2020 - 18:51

“Στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας η Εκκλησία μας”

Διαδώστε:
“Στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας η Εκκλησία μας”

Στο «κόκκινο» επίπεδο εντάσσονται από την Πέμπτη Ιωάννινα και Σέρρες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από το υπουργείο Υγείας κατά την σημερινή (27 Οκτώβρη 2020) ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού.  Επίπεδο ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη καθώς από το «κίτρινο» (επίπεδο 2) περνούν στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3). Η Δράμα, περνά από το «πράσινο» (επίπεδο 1) στο κίτρινο (επίπεδο 2). Το καλό νέο είναι ότι η Αμοργός, όπου δεν υπήρχε κανένα νέο κρούσμα τις τελευταίες ημέρες κατεβαίνει επίπεδο από το «κίτρινο» (επίπεδο 2) στο πράσινο (επίπεδο 1).

Ακόμα μίλησε για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου όπου σημείωσε ότι οι Δοξολογίες και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν κανονικά τηρώντας τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή, ενώ τόνισε ότι “Η Εκκλησία μας είναι στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας“. Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς έκανε αναφορά στο κάλεσμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου να εορτάσει η πολιτική ηγεσία της χώρας χωρίς τη συμμετοχή στις δοξολογίες ώστε να δοθεί το σωστό παράδειγμα στους πιστούς και εξήρε την στάση του Μακαριωτάτου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου – «Είναι ευκαιρία να προσευχηθούμε στην Υπέρμαχο Στρατηγό»

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

Σ. Τσιόδρας: Αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά δεν χάνουμε την ελπίδα μας

Η παρουσία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης με την αύξηση κρουσμάτων.

«Αδύνατον να ελεγχθεί η διασπορά του ιού σε παγκόσμιο επίπεδο», αλλά δεν χάνουμε την ελπίδα μας. Όλοι μαζί “με μια ψυχή” μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία τηρώντας τα μέτρα προστασίας και να αποφύγουμε το lockdown. Δεν μπορούμε να σταθούμε αδιάφορα στη διασπορά του ιού» είπε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα προστασίας.

Στην Ελλάδα η επιδημία εκτινάχθηκε είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κάνοντας λόγο για εκθετική αύξηση προ των πυλών. Το δεύτερο κύμα σε παγκόσμια κλίμακα παρουσιάζει υψηλή δυναμική και ειδικά στην Ευρώπη εξαπλώνεται με ρυθμό 210.000 διαγνώσεις ανά ημέρα.

Δείτε την Ημερήσια Έκθεση επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (27 Οκτωβρίου 2020): 

Σήμερα ανακοινώνουμε 1259 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 112 συνδέονται με γνωστές συρροές και 62 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 32752, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3950 (12.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12381 (37.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

102 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 33 (32.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 277 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 593 θανάτους συνολικά στη χώρα. 225 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων