22/07/2020 22/07/2020 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β’ Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για το σημαντικό ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου καθώς και για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Αφρικής. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Μακαριώτατο για...
22 Ιουλίου, 2020 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2020 - 15:13

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β’

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για το σημαντικό ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου καθώς και για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Αφρικής. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Μακαριώτατο για την προσφορά στο ποίμνιό του κάτω από αντίξοες συνθήκες και τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να στηρίξει την Αφρική αντιμετωπίζοντας με τον τρόπο αυτό και τις μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συζήτησαν επίσης για την έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη, καθώς και για την πρόσφατη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί. Υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη στήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και την προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

 

 

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων