12/02/2023 12/02/2023 Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθεί με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής Βοηθείας στην Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες αφορούν στη προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσης,...
12 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:05
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2023 - 9:09

Στην Τουρκία σήμερα ο Νίκος Δένδιας – Θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης

Διαδώστε:
Στην Τουρκία σήμερα ο Νίκος Δένδιας – Θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα συναντηθεί με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής Βοηθείας στην Τουρκία, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες αφορούν στη προσπάθεια απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες σε ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δημιουργηθεί.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης θα εξετασθούν και τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών των σεισμών.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες, ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του OCHA ( United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs) σε Τουρκία και Συρία.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, έχει αναλάβει τον συντονισμό των φορέων και των ιδιωτών, οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στις ενέργειες συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Τουρκία ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, όλα τα διαδικαστικά του ταξιδιού κανονίστηκαν χθες το βράδυ.

Τον υπουργό Εξωτερικών υποδέχεται στο αεροδρόμιο των Αδάνων, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Μετά την πρώτη 20λεπτη συνάντηση, με ελικόπτερο θα μεταβούν στην Αντιόχεια.

Εκεί θα επισκεφθούν το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας και στη συνέχεια θα δουν σημεία που έχουν γίνει καταρρεύσεις κτιρίων.

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο δεύτερος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται την Τουρκία -ο πρώτος ήταν ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν που μετέβει χθες- δείχνοντας την έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που περνά η γειτονική χώρα.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων