03/07/2020 03/07/2020 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το επίσημο άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, μετά από πέντε χρόνια εργασιών, το οποίο αναμένεται στο τέλος του μήνα, παρουσία του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι. Την ίδια ώρα, ο Μητροπολιτικός Δήμος Τραπεζούντας έχει κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να συμπεριληφθεί το ιστορικό αυτό μοναστήρι στον κατάλογο...
03 Ιουλίου, 2020 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2020 - 8:34

Στην UNESCO η Παναγία Σουμελά

Διαδώστε:
Στην UNESCO η Παναγία Σουμελά

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το επίσημο άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, μετά από πέντε χρόνια εργασιών, το οποίο αναμένεται στο τέλος του μήνα, παρουσία του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.
Την ίδια ώρα, ο Μητροπολιτικός Δήμος Τραπεζούντας έχει κινήσει τις διαδικασίες, ώστε να συμπεριληφθεί το ιστορικό αυτό μοναστήρι στον κατάλογο της UNESCO. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παναγία Σουμελά βρίσκεται ήδη από το 2000 στην προσωρινή λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του διεθνούς οργανισμού. H ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην όλη διαδικασία.

Εντυπωσιακά είναι τα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα ειδικοί αναρριχητές που πήραν μέρος στις εργασίες αποκατάστασης στην μονή. Τα βίντεο δείχνουν το δύσκολο έργο για την στερέωση των βράχων που απειλούσαν το μνημείο, υπό τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ενός βαρύ χειμώνα στην Τραπεζούντα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων