18/06/2020 19/06/2020 Την υποστήριξη της Ρωσίας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας ζήτησε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μετά την συνάντηση τους στο Βελιγράδι, σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020. “Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να φροντίσουμε την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, η επιβίωση...
18 Ιουνίου, 2020 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2020 - 1:59

Στήριξη της Σερβικής Εκκλησίας από την Ρωσία ζητάει ο Βούτσιτς

Διαδώστε:
Στήριξη της Σερβικής Εκκλησίας από την Ρωσία ζητάει ο Βούτσιτς

Την υποστήριξη της Ρωσίας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας ζήτησε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μετά την συνάντηση τους στο Βελιγράδι, σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020.

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να φροντίσουμε την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, η επιβίωση της οποίας απειλείται στην περιοχή και ζήτησα υποστήριξη από την Ρωσία”, – δήλωσε ο Σέρβος Πρόεδρος.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στα εγκαίνια του νεοανακαινισθέντος Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, η οποία είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο φθινόπωρο.

“Πιστεύω ότι η επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στα εγκαίνια του μεγαλοπρεπούς Ναού του Αγίου Σάββα θα ενισχύσει όχι μόνο τους πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς μας, αλλά θα ενισχύσει επίσης την θέση του λαού, της χώρας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας.”, – ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙA”, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επισκέφτηκε επίσης το μεσημέρι και τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο.

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων