11/12/2020 11/12/2020 Στις 11 το πρωί αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, οι οποίες αναμένεται να περιλαμβάνουν και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών. Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση “η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα...
11 Δεκεμβρίου, 2020 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2020 - 7:14

Στις 11 ανακοινώνονται τα μέτρα για τις ημέρες των Χριστουγέννων – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Διαδώστε:
Στις 11 ανακοινώνονται τα μέτρα για τις ημέρες των Χριστουγέννων – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Στις 11 το πρωί αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, οι οποίες αναμένεται να περιλαμβάνουν και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση “η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, στις 11:00, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών”.
Τις ανακοινώσεις προανήγγειλε ο κ. Πέτσας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε πως τα πεδία που έχουν μείνει προς εξέταση είναι το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών τις μέρες των γιορτών .
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, όπως προκύπτουν και από τις εισηγήσεις μελών της επιτροπής, το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα είναι λελογισμένο και συντηρητικό.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας η οποία και κατέληξε στις τελικές της προτάσεις προς την κυβέρνηση.
Ειδικότερα για το θέμα των εκκλησιών, μελετάται το ενδεχόμενο να είναι ανοικτές την περίοδο των εορτών, αλλά με αυστηρά περιοριστικά μέτρα που θα αφορούν τόσο στην τήρηση αποστάσεων όσο και στην επιβολή ανώτατου αριθμού ανθρώπων εντός των ναών. Προβληματισμός επικρατεί και για την εορτή των Φώτων.

Την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει διαδικτυακά και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προκειμένου να αξιολογήσει τα μέτρα που θα ανακοινωθούν.

Χθες, δόθηκε στη δημοσιότητα και η επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, με την οποία καλεί τον κ. Μητσοτάκη να ανοίξει τις εκκλησίες ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.
«Σας καλούμε κ. Πρωθυπουργέ, να μας εμπιστευθείτε, τον Κλήρο και τον απλό λαό του Θεού, την Εκκλησία δηλαδή, η οποία εφάρμοσε με σχολαστική ακρίβεια τα μέτρα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, επιτρέποντας τη φυσική παρουσία πιστών εντός των λατρευτικών συνάξεων τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων» αναφέρουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Αν και βιώσαμε ένα ιδιότυπο είδος εξορίας από τους Ιερούς Ναούς, όμως παρόλη τη θλίψη μας δώσαμε τις «εξετάσεις» μας απέναντι στην κοινωνία και την κρατική εξουσία και αποδείξαμε ότι έχουμε τη δύναμη, την πειθώ και τη διάθεση να τηρήσουμε όλους τους υγειονομικούς κανόνες ακόμη και όταν υπήρξε χαλάρωση από άλλους φορείς, ακόμη και όταν η πλειονότητα των πολιτών συμπεριφερόταν κατά τη διάρκεια του περασμένου θέρους ωσάν να μην υπήρξε ποτέ πανδημία και απαγορευτικά μέτρα. Αντίθετα, η Εκκλησία, ο Κλήρος και ο Λαός, συνέχισαν να τηρούν το γράμμα του νόμου εντός των λατρευτικών συνάξεων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων