03/09/2020 03/09/2020 Στις 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά ο Αγιασμός στα σχολεία σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και συγκεκριμένα μετά τις 11 το πρωί οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι λειτουργίες για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΔΙΣ, οι εργασίες της...
03 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:35
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2020 - 14:41

Στις 14 Σεπτεμβρίου τελικά οι Αγιασμοί στα σχολεία μετά τις 11 το πρωί – Ολοκληρώθηκε η σημερινή ΔΙΣ

Διαδώστε:
Στις 14 Σεπτεμβρίου τελικά οι Αγιασμοί στα σχολεία μετά τις 11 το πρωί – Ολοκληρώθηκε η σημερινή ΔΙΣ

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει τελικά ο Αγιασμός στα σχολεία σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και συγκεκριμένα μετά τις 11 το πρωί οπότε θα έχουν ολοκληρωθεί και οι λειτουργίες για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ΔΙΣ, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντοτε αποκλειστικές πληροφορίες η συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο θα γίνει στην Ιερά Μονή Πεντέλης και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος και όχι στο Συνοδικό Μέγαρο όπου πραγματοποιείται πάντα.

Η χθεσινή δήλωση του Αρχιεπισκόπου για τον Αγιασμό

Κατά τη χθεσινή ημέρα συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας εργασιών, εξερχόμενος του Συνοδικού Μεγάρου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μίλησε αποκλειστικά στη κάμερα του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και τον Δημήτρη Στρουμπάκο για το τι θα γίνει με τον Αγιασμό στα σχολεία, καθώς φέτος η ημέρα έναρξης του σχολικού έτους συμπίπτει με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

«Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 θα έχουμε λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Ο Μακαριώτατος προέβη στην ακόλουθη τοποθέτηση επειδή η αρχική σκέψη ήταν ο Αγιασμός να γίνει στις 15 αφού στις 14 το πρωί οι ιερείς θα λειτουργούν στους ναούς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων