03/03/2021 03/03/2021 Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να παρουσιάσει στις 18.00 το απόγευμα τα νέα περιοριστικά μέτρα με εφαρμογή, από ό,τι όλα δείχνουν δείχνουν, από αύριο στις έξι το πρωί. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ και κυρίως των νοσοκομείων της Αττικής. Τα δύο επικρατέστερα σενάρια που...
03 Μαρτίου, 2021 - 14:01
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2021 - 14:07

Στις 18:00 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα έκτακτα μέτρα

Διαδώστε:
Στις 18:00 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα έκτακτα μέτρα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να παρουσιάσει στις 18.00 το απόγευμα τα νέα περιοριστικά μέτρα με εφαρμογή, από ό,τι όλα δείχνουν δείχνουν, από αύριο στις έξι το πρωί. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ και κυρίως των νοσοκομείων της Αττικής.

Τα δύο επικρατέστερα σενάρια που είναι στο τραπέζι σύμφωνα με το in.gr είναι τα εξής:

Πρώτο σενάριο: Να αλλάξει ο κωδικός 6 για την άθληση και να ισχύει μόνο για μετακίνηση με τα πόδια, καθώς μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη αιτιολογία αποτελούσε ένα μεγάλο «παράθυρο» για να πας παντού μέσα στον ίδιο νομό. Με τον τρόπο αυτό θα απαγορευθούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και δε θα μπορεί κάποιος να μετακινηθεί π.χ. από την Κυψέλη στο Φάληρο.

«Πακέτο» με τις αλλαγές στον κωδικό 6 μπορεί να εφαρμοστεί η αυστηροποίηση του κωδικού 4, για βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη. Δεν πρόκειται να καταργηθεί εντελώς ο κωδικός, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνεται τηλεφωνική διασταύρωση με το άτομο το οποίο επικαλείται ο πολίτης.

Δεύτερο σενάριο: Σε ένα αρκετά πιο σκληρό σενάριο, στο τραπέζι των συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται η πρόταση για καθολικό και αυστηρό lockdown 10 – 15 ημερών, παρόμοιο με αυτό του Μαρτίου του 2020, με στόχο να «παγώσει» κάθε δραστηριότητα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα και να ελεγχθεί η εξάπλωση του κοροναϊού

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων