05/10/2020 05/10/2020 Στις 19 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, θα λάβει χώρα η δίκη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου στα δικαστήρια της Κέρκυρας. Έκδηλο είναι το ενδιαφέρον του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας για την εξέλιξη της επίμαχης δίκης, δεδομένου ότι εναντίον του Μητροπολίτου έχουν σχηματιστεί οι περιβόητες δικογραφίες για παραβίαση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αλλά και για δηλώσεις...
05 Οκτωβρίου, 2020 - 20:52
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2020 - 23:06

Στις 19 Οκτωβρίου δικάζεται ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Διαδώστε:
Στις 19 Οκτωβρίου δικάζεται ο Μητροπολίτης Κερκύρας

Στις 19 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, θα λάβει χώρα η δίκη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου στα δικαστήρια της Κέρκυρας.

Έκδηλο είναι το ενδιαφέρον του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας για την εξέλιξη της επίμαχης δίκης, δεδομένου ότι εναντίον του Μητροπολίτου έχουν σχηματιστεί οι περιβόητες δικογραφίες για παραβίαση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αλλά και για δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, προτρέποντας τον κόσμο να μεταλάβει κατά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Θυμίζουμε, ότι, μεταξύ άλλων, η αυτόφωρη διαδικασία είχε κινηθεί με εντολή του Εισαγγελέα της Κέρκυρας κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για όσα έγιναν την Κυριακή των Βαΐων κατά την τέλεση της λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Συνήγοροι του Σεβασμιωτάτου στη δικαστική αίθουσα, κατά την 19η Οκτωβρίου, θα είναι ο κ. Γιάννης Κοντός, Κερκυραίος νομικός, ο κ. Κυριαζόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής της Νομικής, και ο κ. Σπύρος Χριστόφιλος, Διδάκτωρ Νομικής.

Συνέντευξη, μέσω skype, κατά τον μήνα Απρίλιο, είχε παραχωρήσει ο Σεβασμιώτατος στο Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” και στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, όπου μίλησε τότε με πικρία για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία με αφορμή την πανδημία και αναφέρθηκε στην περιπέτεια που ο ίδιος υπομένει, έχοντας σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων