17/07/2020 17/07/2020 Συντονισμένες ενέργειες και έντονες αντιδράσεις, ενάντια στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές της με την Εκκλησία και ζητούν να ακυρωθεί η υβριστική αυτή απόφαση, ενώ τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου μιλούν για ανοικτά...
17 Ιουλίου, 2020 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 12:38

Στις Βρυξέλλες σήμερα το θέμα της Αγίας Σοφίας

Διαδώστε:
Στις Βρυξέλλες σήμερα το θέμα της Αγίας Σοφίας

Συντονισμένες ενέργειες και έντονες αντιδράσεις, ενάντια στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας.
Πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές της με την Εκκλησία και ζητούν να ακυρωθεί η υβριστική αυτή απόφαση, ενώ τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου μιλούν για ανοικτά για απρόκλητη επίθεση του Ερντογάν προς τον δυτικό κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν και στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου βρίσκεται το Ταμείο Ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας εν μέσω πανδημίας, θεωρείται βέβαιο ότι η τουρκική προκλητικότητα θα περιληφθεί στην ευρωπαϊκή ατζέντα των συζητήσεων, τόσο στη Σύνοδο όσο και στο περιθώριο αυτής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ από το ξέσπασμα της πανδημίας, γεγονός που σημαίνει ότι στο περιθώριό της θα υπάρξουν αρκετές επιμέρους συναντήσεις και πρωτοβουλίες.

 

Παρακολουθήστε το βίντεο με το μήνυμα – δήλωση του πρωθυπουργού:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων