18/05/2023 18/05/2023 Το μήνυμα πως ο δήμαρχος Χειμάρρας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και ότι δεν καταλαβαίνει τη διατήρηση της κράτησής του, έστειλε ο Yπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR. «Πρέπει να έχουμε καλούς λογαριασμούς. Έτσι θα είμαστε και καλοί φίλοι» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει...
18 Μαΐου, 2023 - 11:50
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2023 - 12:03

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα η κράτηση Μπελέρη – Να αφεθεί ελεύθερος ζητά Νίκος Δένδιας

Διαδώστε:
Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα η κράτηση Μπελέρη – Να αφεθεί ελεύθερος ζητά Νίκος Δένδιας

Το μήνυμα πως ο δήμαρχος Χειμάρρας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και ότι δεν καταλαβαίνει τη διατήρηση της κράτησής του, έστειλε ο Yπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR.

«Πρέπει να έχουμε καλούς λογαριασμούς. Έτσι θα είμαστε και καλοί φίλοι» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και η αλβανική πλευρά να χειριστεί το θέμα με αίσθηση της σοβαρότητας της κρίσης που αυτό το θέμα μπορεί να δημιουργήσει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. «Εμείς ούτε πιέζουμε ούτε φωνασκούμε, θέλουμε τη φιλία, αλλά όχι έναντι οιαδήποτε τιμήματος» υπογράμμισε επιπροσθέτως.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας έκανε γνωστό ότι τη Δευτέρα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου και θα θέσει το θέμα της κράτησης του δημάρχου Χειμάρρας. Επιπλέον, θα συμμετάσχει και σε γεύμα με τους υπουργούς Εξωτερικών των Δυτικών Βαλκανίων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πιστεύει πολύ στην ελληνοαλβανική φιλία και ότι αυτές οι δύο χώρες είναι πολύ κοντά.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στη σημασία της αποστολής του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών στην Αλβανία. «Έστειλα στην Αλβανία τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών γιατί το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Και ήθελα πρώτον, σαν πολιτική χειρονομία να γίνει κατανοητό από την άλλη πλευρά. Δεύτερον, να υπάρχει ένα συντονισμός σε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με την κράτηση του δημάρχου Χειμάρρας, με τα προβλήματα υγείας του δεύτερου κρατουμένου, αλλά επίσης και με επιχειρήσεις κατεδαφίσεων. Θέλουμε να έχουμε μια σαφή εικόνα νομιμότητας-παρανομίας» ανέφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων