11/12/2019 11/12/2019 Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον Σέρβο ομόλογό της, κ. Mladen Sarcevic. Η Υπουργός χαιρέτισε την καλή συνεργασία που υπάρχει ήδη μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη...
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:42
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2019 - 22:20

Στο 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας η Υπ. Παιδείας

Διαδώστε:
Στο 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας η Υπ. Παιδείας

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον Σέρβο ομόλογό της, κ. Mladen Sarcevic.

Η Υπουργός χαιρέτισε την καλή συνεργασία που υπάρχει ήδη μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Sarcevic κατά την 40η Γενική Συνέλευση της UNESCO στο Παρίσι. Αποφασίστηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε ζητήματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η κα Κεραμέως και ο κ. Sarcevic συζήτησαν καλές πρακτικές των χωρών τους αναφορικά με θέματα όπως η προσχολική εκπαίδευση, η καλλιέργεια ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, και η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση.

Η κα Κεραμέως και ο κ. Sarcevic συζήτησαν διεξοδικά και θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Ελλάδας και της Σερβίας. Επιπλέον, οι Υπουργοί αναφέρθηκαν στη συμμετοχή αξιολογητών της κάθε χώρας στις διαδικασίες πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών της άλλης χώρας.

Επιπλέον, η Υπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της διεθνοποίησης των Ελληνικών ΑΕΙ. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσίασε στον Σέρβο ομόλογό της και το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΚΠΑ για την Αρχαιολογία, Ιστορία και Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, που θα λειτουργήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος 2020 και θα απευθύνεται σε φοιτητές του εξωτερικού.

Σε συνέχεια της διμερούς συνάντησης, η Υπουργός συμμετείχε στις εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας που έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επικεφαλής τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Aleksandar Vučić.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων