29/07/2021 30/07/2021 Στο ιερό κελί των Αρχαγγέλων στη Μικραγιάννα του Αγίου όρους θα ψαλλεί αύριο το πρωί η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρου. Το ιστορικό κελί των Αρχαγγέλων ο μακαριστός Μητροπολίτης το ανακαίνισε εκ βάθρων και εκεί μονάζει ο κατά σάρκα αδελφός του Ιερομόναχος Νεκτάριος. Ήταν η αγαπημένη αετοφωλιά του Ιεραπόστολου Επισκόπου, όπως αναφέρει σαε...
29 Ιουλίου, 2021 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2021 - 9:52

Στο Άγιον Όρος η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Κινσάσας

Διαδώστε:
Στο Άγιον Όρος η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Κινσάσας

Στο ιερό κελί των Αρχαγγέλων στη Μικραγιάννα του Αγίου όρους θα ψαλλεί αύριο το πρωί η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρου. Το ιστορικό κελί των Αρχαγγέλων ο μακαριστός Μητροπολίτης το ανακαίνισε εκ βάθρων και εκεί μονάζει ο κατά σάρκα αδελφός του Ιερομόναχος Νεκτάριος.

Ήταν η αγαπημένη αετοφωλιά του Ιεραπόστολου Επισκόπου, όπως αναφέρει σαε προσωπική του ανάρτηση ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης.

Ο μακαριστός είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και δυστυχώς η κατάστασή του ήταν αρκετά δύσκολη αφού έπρεπε να διασωληνωθεί εξαιτίας υποτροπής σε υποκείμενα νοσήματα. Μέρες τώρα προσπαθούσαν να τον μεταφέρουν αλλά δυστυχώς δεν εύρισκαν τον τρόπο. Από την Ελλάδα είχε προσφερθεί να τον μεταφέρει με δικά του έξοδα ο διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος αλλά για άγνωστους λόγους αυτή η επιχείρηση καθυστέρησε. Στην κάλυψη των εξόδων για την μεταφορά του μακαριστού Ιεράρχη στην Ελλάδα συνέδραμε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας κ. Γεράσιμος Ντούνης με την σύζυγό του Παρασκευή Ντούνη που από την πρώτη στιγμή της εκδηλώσεως της ασθένειας στάθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου. Τελικά υπέκυψε το βράδυ της Τρίτης 27 Ιουλίου στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο κατά κόσμον Γεώργιος Κωνσταντίνου (Μικραγιαννανίτης) γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1949. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1975.

Το 1971 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Τζαγκαρόλων Χανίων. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 22 Αυγούστου 1971 και Πρεσβύτερος το 1978 από τον Επίσκοπο Ροδοστόλου Χρυσόστομο.

Το 1977 μετέβη στο Άγιον Όρος όπου εγκαταβίωσε στην Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης και τοποθετήθηκε Καθηγητής στην Αθωνιάδα Σχολή. Από το 1988 μέχρι το 1997 διετέλεσε Σχολάρχης της Σχολής αυτής. Στην συνέχεια υπηρέτησε στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας και από το 2006 στο Κονγκό.

Στις 24 Οκτωβρίου 2010 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής. Τη χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β΄, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Σεβαστείας Δημήτριο (Οικουμενικό Πατριαρχείο), Πηλουσίου Καλλίνικο, Βερροίας και Ναούσης Παντελεήμονα, Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, Ελασσώνος Βασίλειο, π. Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιο, Κυδωνίας και Αποκωρώνου Δαμασκηνό και τους Επισκόπους Κατάγκας Μελέτιο, Μαρεώτιδος Γαβριήλ και Βαβυλώνος Νήφωνα. Στις 24 Νοεμβρίου 2015 ο τίτλος της Μητροπόλεώς του μεταβλήθηκε σε «Κινσάσας».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων