20/09/2019 20/09/2019 Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Δένδρο της Ειρήνης», στο Πάρκο Ριζάρη, που πρόσφερε στον Δήμο Αθηναίων ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Την σημασία της Ειρήνης, ως αρχή και αξία υπαρξιακής σημασίας για την ειρηνική συνύπαρξη όχι μόνο μέσα σε κάθε κοινωνικό σύνολο αλλά και σε ολόκληρο τον...
20 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2019 - 13:11

“Στο Δένδρο της Ειρήνης” ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διαδώστε:
“Στο Δένδρο της Ειρήνης” ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Δένδρο της Ειρήνης», στο Πάρκο Ριζάρη, που πρόσφερε στον Δήμο Αθηναίων ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Την σημασία της Ειρήνης, ως αρχή και αξία υπαρξιακής σημασίας για την ειρηνική συνύπαρξη όχι μόνο μέσα σε κάθε κοινωνικό σύνολο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, και μάλιστα στους ταραγμένους καιρούς μας, υπογράμμισε, ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού συνεχάρη την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία είχε την έμπνευση αυτής της τόσο συμβολικής προσφοράς στο Δήμο Αθηναίων, αναφέρθηκε στο χρέος των Ελλήνων για την Ειρήνη σε εθνικό και υπερθνικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι «η μεγάλη Κληρονομιά της Ελλάδας και των Ελλήνων είναι να υπηρετούμε, στο ακέραιο, τα μεγάλα ιδανικά του Ανθρώπου όχι μόνο μέσα στα σύνορά μας, για τον Λαό μας και το Έθνος μας, αλλά και σε πλανητικό επίπεδο, ως συνεπή και ενεργά μέλη της Διεθνούς Κοινότητας και της Μεγάλης Ευρωπαϊκής μας Οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επισήμανε, επίσης, ότι τα ιδανικά, αυτά, με αφετηρία τον πυλώνα της Αρχαίας Ελλάδας, βρίσκονται – ή πρέπει να βρίσκονται – στο επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η Διεθνής Ειρήνη, επιτρέπει στα μέλη της Διεθνούς Κοινότητας – άρα στα Κράτη και στους Λαούς – να πραγματώνουν το όραμα της ειρηνικής συνύπαρξης και της συνακόλουθης αποφυγής των πολεμικών συγκρούσεων, υφ’ οιανδήποτε μορφή, με κυριότερο μέσο το Διεθνές Δίκαιο.

«Ένα Διεθνές Δίκαιο, όμως, το οποίο πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους, κάτι που προϋποθέτει την λειτουργία των κατάλληλων κυρωτικών μηχανισμών σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων του. Και ευθύς εξ αρχής πρέπει να υπογραμμίσω το αυτονόητο, δηλαδή το ότι, δυστυχώς, είμαστε ακόμη πολύ μακριά από την πραγμάτωση του ως άνω οράματος, έστω και μερικώς» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων