29/11/2019 29/11/2019 «Ματωμένος « Νοέμβριος για τις χριστιανικές κοινότητες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα η ισλαμική Εξτρεμιστική ομάδα της χώρας ADF πραγματοποίησε τουλάχιστον δέκα επιθέσεις, στις οποίες περίπου 100 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Από αυτούς η πλειοψηφία ήταν Χριστιανοί. Επίσης, 13 άνθρωποι απήχθησαν, μεταξύ των οποίων κι...
29 Νοεμβρίου, 2019 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2019 - 8:47

Στο έλεος εξτρεμιστών οι Χριστιανοί στη Λ.Δ. του Κονγκό

Διαδώστε:
Στο έλεος εξτρεμιστών οι Χριστιανοί στη Λ.Δ. του Κονγκό

«Ματωμένος « Νοέμβριος για τις χριστιανικές κοινότητες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα η ισλαμική Εξτρεμιστική ομάδα της χώρας ADF πραγματοποίησε τουλάχιστον δέκα επιθέσεις, στις οποίες περίπου 100 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Από αυτούς η πλειοψηφία ήταν Χριστιανοί. Επίσης, 13 άνθρωποι απήχθησαν, μεταξύ των οποίων κι ένα 16χρονο κορίτσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης opendoorsusa.org η ADF, εκ των πιο φανατικών εξτρεμιστικών ομάδων που δρουν στο Κονγκό, υποστηρίζει τον εξισλαμισμό της χώρας, μέσω θηριωδιών, όπως δολοφονίες (συμπεριλαμβανομένων παιδιών), βιασμό, απαγωγές γυναικών και παιδιών και επακόλουθη δουλεία και κατήχηση.

Η ΛΔΚ βρίσκεται στην κεντρική Αφρική και είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες της ηπείρου. Αν και η  πλειοψηφία των κατοίκων της είναι Χριστιανοί τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στην χώρα ένοπλες ισλαμικές ομάδες που έχουν ως στόχο να εξισλαμίσουν την περιοχή, και έχουν σύνδεση με τις άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις που λυμαίνονται την Αφρική

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων