09/04/2020 09/04/2020 Μετανάστες βανδάλισαν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην ακριτική Ιεροπηγή Καστοριάς, μια περιοχή η οποία βάλλεται και από την πανδημία. Κάτοικοι της Ιεροπηγής κατήγγειλαν στην εφημερίδα “Ορίζοντες” πως έχουν να διαχειριστούν εκτός από τον κορωνοϊό και την εισροή δεκάδων μεταναστών στο χωριό τους. Η Ιεροπηγή είναι ορεινό χωρίο του νομού Καστοριάς. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο...
09 Απριλίου, 2020 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2020 - 9:00

Στο έλεος πανδημίας και μεταναστών η Ιεροπηγή

Διαδώστε:
Στο έλεος πανδημίας και μεταναστών η Ιεροπηγή

Μετανάστες βανδάλισαν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην ακριτική Ιεροπηγή Καστοριάς, μια περιοχή η οποία βάλλεται και από την πανδημία.

Κάτοικοι της Ιεροπηγής κατήγγειλαν στην εφημερίδα “Ορίζοντες” πως έχουν να διαχειριστούν εκτός από τον κορωνοϊό και την εισροή δεκάδων μεταναστών στο χωριό τους.

Η Ιεροπηγή είναι ορεινό χωρίο του νομού Καστοριάς. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.060 μέτρων στις πλαγιές του Τρικλάριου Όρους και είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά της Μακεδονίας. Βρίσκεται σε απόσταση 4 χλμ από τα αλβανικά σύνορα. Η Ιεροπηγή ανήκει στην κοινότητα Καστρακίου και ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 294 κάτοικοι.
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε πριν από αρκετά χρόνια στα χαλάσματα της παλιάς εκκλησίας.

«Δεν νιώθουμε ασφάλεια, είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας λόγω κορωνοϊού και βλέπουμε από τα παράθυρά μας, να έχουν κατακλείσει τους δρόμους μετανάστες», δήλωσε στην εφημερίδα “Ορίζοντες” κάτοικος της περιοχής και συνέχισε λέγοντας πως στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου έχουν γίνει βανδαλισμοί

«Η αστυνομία κάνει περιπολίες στην περιοχή μας, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω κορωνοϊού. Υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοιχτά. Καταλαβαίνουμε πως το προσωπικό της Αστυνομικής Υπηρεσίας δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλου του Νομού Καστοριάς οι οποίες είναι αυξημένες το τελευταίο διάστημα, αλλά πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος ότι και εμείς νιώθουμε εκτεθειμένοι».
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι μετανάστες έχουν εγκατασταθεί σε εγκαταλελειμμένα κτίρια. Μάλιστα δεν δίστασαν να σπάσουν πόρτες και παράθυρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων