16/10/2020 16/10/2020 Στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου τέθηκε ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης από σήμερα, 16-10-2020 και ώρα 06.00 και για 14 ημέρες (έως και 29-10-2020). Σημειώνεται ότι στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η...
16 Οκτωβρίου, 2020 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2020 - 12:50

Στο Επίπεδο 4 η Κοζάνη – Τι θα γίνει στις εκκλησίες

Διαδώστε:
Στο Επίπεδο 4 η Κοζάνη – Τι θα γίνει στις εκκλησίες

Στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου τέθηκε ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης από σήμερα, 16-10-2020 και ώρα 06.00 και για 14 ημέρες (έως και 29-10-2020).

Σημειώνεται ότι στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, σύμφωνα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και το σχετικό εγκύκλιο σημείωμα που απεστάλη στις Ιερές Μητροπόλεις, ο αριθμός πιστών που μπορούν να παραβρίσκονται στις εκκλησιές δεν μπορεί να υπερβαίνει τα εννέα (9) άτομα.

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στον ιερό Ναό, οι πιστοί με προσωπική τους ευθύνη υποχρεούνται εκ του νόμου να φορούν μάσκα την οποία θα αφαιρούν προσερχόμενοι στη Θεία Μετάληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Αποστάσεις και μέτρα στους ναούς ανάλογα με το Επιδημιολογικό Επίπεδο -Το νέο ΦΕΚ και η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση των νέων περιορισμών και μόλις έγινε γνωστή η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου η Ι.Μ. Σερβίων και Κοζάνης ανακοίνωσε αλλαγές στο ωράριο από την ερχόμενη Κυριακή 18 Οκτωβρίου, «για την διευκόλυνση στην προσέλευση και συμμετοχή των πιστών στην Θεία Λειτουργία»:

Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων, 7.30 – 10.00
Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής, 9.00 – 10.30
Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, 7.00 – 10.00
Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 9.00 – 10.30
Ι. Ν. Αγίου Λουκά (Νοσοκομείου) 7.30 – 10.15
Στους εξής Ι. Ναούς θα τελούνται δύο Θ. Λειτουργίες, κατά τις ώρες 7.00-8.30 & 9.00-10.30:

Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου
Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου
Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης
Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα
Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου
Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης
Τα μνημόσυνα θα τελούνται μετά το τέλος της β΄ Θείας Λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας για την Κοζάνη αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
Κινηματογραφικές προβολές
Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης
Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
Μουσικές σκηνές
Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]
Παιδότοποι
Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]
Γυμναστήρια
Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν.4497/2017 (Α’ 171)
Λιανεμπόριο
Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
Συνέδρια / Εκθέσεις
Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων
Σημειώνεται ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Σε σχέση με τη λειτουργία των ακολούθων: Δημόσιες Υπηρεσίες, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Μεταφορές, Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), Λαϊκές Αγορές, Χώροι Λατρείας/Θρησκευτικές Τελετές, Νοσοκομεία, Ιατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομές παιδικής προστασίας και κέντρα κοινότητας, στρατόπεδα, Δραστηριότητες Εκπαίδευσης Οδηγών και Υπηρεσίες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο ΦΕΚ, Τεύχος Β, 4484/11-10-2020.

Απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από τη λοίμωξη COVID-19.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων