02/04/2021 02/04/2021 Tο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) στον ‘Αγιο Δημήτριο επισκέφθηκε, χθες Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τις πολύπλευρες δραστηριότητες που αναπτύσσουν στο πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός...
02 Απριλίου, 2021 - 11:04

Στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ο Πρωθυπουργός

Διαδώστε:
Στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ο Πρωθυπουργός

Tο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) στον ‘Αγιο Δημήτριο επισκέφθηκε, χθες Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τις πολύπλευρες δραστηριότητες που αναπτύσσουν στο πλαίσιο της επαγγελματικής εκπαίδευσης μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός παρέλαβε τις προτάσεις τους για το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης, τονίζοντας ότι το ζήτημα αποτελεί μία από τις βασικές του προτεραιότητες.

«Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι μαζί σας σήμερα, όχι μόνο για να σας συγχαρώ, όλους τους εργαζόμενους εδώ στο μεγαλύτερο ειδικό σχολείο της Ελλάδας, αλλά κυρίως τους γονείς και όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την πολύ έντονη βιωματική διαδικασία, τη σπουδαία δουλειά που κάνετε» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. «Αλλά αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβω τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε εμείς ως πολιτεία για να ενισχύσουμε συνολικά την ειδική αγωγή παίρνοντας μαθήματα από τα δικά σας καθημερινά βιώματα» τόνισε.

Σε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την κοινωνική λειτουργό του Εργαστηρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τους προβληματισμούς τους και κατέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ειδικά εν μέσω πανδημίας. Εκείνοι τον ευχαρίστησαν για το γεγονός ότι τα ειδικά σχολεία παρέμειναν ανοιχτά. Από την πλευρά τόσο των γονέων όσο και των εκπαιδευτικών τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της ενίσχυσης της εξειδικευμένης επαγγελματικής κατάρτισης καθώς και της πρόσβασης σε θέσεις εργασίας τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων