10/09/2020 10/09/2020 Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τίθεται το θέμα της Αμμοχώστου κατόπιν χωριστών πρωτοβουλιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη και του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο υπουργός Εξωτερικών έχει στείλει επιστολές στους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου στους οποίους θέτει το ζήτημα της περίκλειστης πόλης, αλλά και τις προθέσεις της τουρκικής...
10 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2020 - 10:27

Στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της Αμμοχώστου

Διαδώστε:
Στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της Αμμοχώστου

Ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τίθεται το θέμα της Αμμοχώστου κατόπιν χωριστών πρωτοβουλιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη και του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο υπουργός Εξωτερικών έχει στείλει επιστολές στους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου στους οποίους θέτει το ζήτημα της περίκλειστης πόλης, αλλά και τις προθέσεις της τουρκικής πλευράς και του κατοχικού καθεστώτος για άνοιγμά της και εποικισμό της κατεχόμενης πόλης.

Το θέμα της Αμμοχώστου θέτει σε προτεραιότητα και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με τον πρόεδρο του κόμματος να εγκαινιάζει κύκλο επαφών με τις Αρχές και τους οργανωμένους φορείς της πόλης, καθώς θα συναντηθεί με βουλευτές, αιρετούς αξιωματούχους, τον επαρχιακό γραμματέα και οργανωμένα σύνολα της Αμμοχώστου, στα γραφεία του κόμματος. Όπως ανέφερε σε δήλωσή της η αντιπρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, στο επίκεντρο των συναντήσεων του Αβέρωφ Νεοφύτου θα βρεθούν οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και οι απειλές για άνοιγμα των Βαρωσίων. Των συναντήσεων αυτών θ’ ακολουθήσει ειδική συνεδρία με έγκριτους νομικούς όπου και θα συζητηθούν οι νομικές πτυχές που αφορούν τα Βαρώσια.

Σύμφωνα με την Αννίτα Δημητρίου, μετά το πέρας του συνόλου των προαναφερόμενων συναντήσεων, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Manfred Weber, με σκοπό τη στήριξη των θέσεών μας και στο ζήτημα των Βαρωσίων.

Υπενθυμίζεται ότι, αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου παρέδωσε την Τρίτη στην Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ επιστολή του δημάρχου προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουντέρες, και συζήτησε μαζί της τις εξελίξεις αναφορικά με την Αμμόχωστο και ιδιαίτερα τις απειλές για διάνοιξη της περίκλειστης περιοχής της πόλης.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου αποτελείτο από τον δήμαρχο Σίμο Ιωάννου, τον αντιδήμαρχο και εκπρόσωπο της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Χρύσανθο Ζαννέτο, τον επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ Κωστάκη Χατζηκακού, και τον Δημήτρη Δημητρίου εκ μέρους της ΕΔΕΚ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η κ. Σπέχαρ επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με τα ψηφίσματα που αφορούν την Αμμόχωστο και επεσήμανε ότι στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, η οποία διασφαλίζεται μόνο μέσα από τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επίσης, εξέφρασε την ετοιμότητα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στις δύο πλευρές ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι ο Δήμος Αμμοχώστου έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για την κατεχόμενη πόλη με επιστολές στους πρέσβεις των χωρών των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς επίσης και με συγκεντρώσεις των κατοίκων του δήμου.
Πηγή: philenews.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων