11/06/2022 11/06/2022 Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ολιγομελής αντιπροσωπεία της ΔΣΟ μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, για να συμμετάσχουν στην πατριαρχική και συνοδική λειτουργία στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή της Πεντηκοστής, στην οποία θα προστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος...
11 Ιουνίου, 2022 - 11:12

Στο Φανάρι αντιπροσωπεία της ΔΣΟ για το ιστορικό συλλείτουργο

Διαδώστε:
Στο Φανάρι αντιπροσωπεία της ΔΣΟ για το ιστορικό συλλείτουργο

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ολιγομελής αντιπροσωπεία της ΔΣΟ μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, για να συμμετάσχουν στην πατριαρχική και συνοδική λειτουργία στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή της Πεντηκοστής, στην οποία θα προστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και θα συλλειτουργήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος.

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ, στην οποία συμμετέχουν οι βουλευτές της γείτονος, ο κ. Mile Talevski και η κ. Ana Leshkoska, ο βουλευτής της Ρουμανίας κ. Ioan Vulpesku και ο Σύμβουλος δρ Κώστας Μυγδάλης, μετέβη στο Φανάρι, προκειμένου να χαιρετίσει το γεγονός της επίλυσης του ακανθώδους εκκλησιαστικού προβλήματος, που ταλανίζει εδώ και 55 χρόνια την περιοχή των Βαλκάνιων και αφορά στην αποκατάσταση της κανονικότητας στον ορθόδοξο κόσμο της Εκκλησίας που διακονεί τους Ορθόδοξους στα όρια του Κράτους τους.

Η Εκκλησία αυτή, από το 1967 θεωρήθηκε σχισματική και δεν είχε ευχαριστιακή κοινωνία με καμία άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία. Με την ιστορική απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της 9ης Μαΐου 2022, αποκαθίσταται η κοινωνία και ανοίγει ο δρόμος για την απόδοση σε αυτή αυτοκεφαλίας -ως Αρχιεπισκοπή Αχρίδος- από την πρωτόθρονη εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων