20/04/2022 20/04/2022 Επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποιεί από σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από πρόσκληση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Ο Υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Παναγιώτατο στο Φανάρι, στις 17:00 σήμερα το απόγευμα, ενώ αύριο, Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, θα παραστεί στην τελετή καθαγιασμού του Μύρου που...
20 Απριλίου, 2022 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2022 - 20:31

Στο Φανάρι μεταβαίνει ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

Διαδώστε:
Στο Φανάρι μεταβαίνει ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

Επίσκεψη προσκυνηματικού χαρακτήρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποιεί από σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από πρόσκληση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Παναγιώτατο στο Φανάρι, στις 17:00 σήμερα το απόγευμα, ενώ αύριο, Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, θα παραστεί στην τελετή καθαγιασμού του Μύρου που θα τελεστεί στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Πρόκειται για μία τελετή με ιδιαίτερη σημασία για την Ορθοδοξία, καθώς τελείται αποκλειστικά – κατ’ αρχαίο προνόμιο- από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κάθε δέκα χρόνια και στην οποία καθαγιάζεται το Άγιο Μύρο που αποστέλλεται σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες προκειμένου να χρησιμοποιηθεί κατά το Μυστήριο του Χρίσματος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναμένεται να συναντηθεί και με παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων