17/11/2020 17/11/2020 Φωτογραφία του Νίκου Μαγγίνα από τη σημερινή συνάντηση στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Ο Μάικ Πομπέο έφτασε περίπου στις 10 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπροστά από το Πατριαρχείο συγκεντρώθηκε ομάδα εθνικιστών της Ένωσης Τούρκων Νέων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την...
17 Νοεμβρίου, 2020 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2020 - 12:43

Στο Φανάρι ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Διαδώστε:
Στο Φανάρι ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Φωτογραφία του Νίκου Μαγγίνα από τη σημερινή συνάντηση στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Ο Μάικ Πομπέο έφτασε περίπου στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μπροστά από το Πατριαρχείο συγκεντρώθηκε ομάδα εθνικιστών της Ένωσης Τούρκων Νέων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την επίσκεψη, την οποία και χαρακτήρισαν προκλητική, αφού ο Αμερικανός αξιωματούχος επέλεξε να συναντηθεί μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και όχι με την τουρκική ηγεσία.

Πριν την συνάντηση, ο κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι συζήτησε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι, τις «πολύ επιθετικές» ενέργειες της Τουρκίας και την ανάγκη να «πεισθεί» ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αλλάξει τη στάση του.

O Μάικ Πομπέο σε δήλωσή του στο twitter έγραψε ότι είναι τιμή του που συνάντησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και που επισκέφθηκε το Πατριαρχείο και τον Άγιο Γεώργιο. Παράλληλα, τον χαρακτήρισε ως «key partner (συνέταιρο -κλειδί) των ΗΠΑ, καθώς η Αμερική συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην υπεράσπιση των θρησκευτικών ελευθεριών σε όλο τον πλανήτη».

πηγή φωτογραφίας: fanarion.blogspot.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων