14/04/2021 14/04/2021 Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Αύριο Πέμπτη, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατά τη διάρκεια των συνομιλίων...
14 Απριλίου, 2021 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2021 - 9:08

Στο Φανάρι σήμερα ο Νίκος Δένδιας για το ταξίδι δύο δόσεων

Διαδώστε:
Στο Φανάρι σήμερα ο Νίκος Δένδιας για το ταξίδι δύο δόσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Αύριο Πέμπτη, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη, θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατά τη διάρκεια των συνομιλίων θα εξετασθούν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις (γύρω στις 19:00).

Το παρασκήνιο του ταξιδιού Δένδια στην Τουρκία

Μια έκτακτη διυπουργική τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί για την έκρυθμη κατάσταση στο Αφγανιστάν αλλά και για  τις ραγδαίες εξελίξεις στο Ουκρανικό, ήταν τελικά ο λόγος που μετέθεσε την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην  Άγκυρα.

Το πρόγραμμα του Έλληνα υπουργού φαίνεται να απασχόλησε αρκετά το υπουργείο σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr αφού η Τουρκική πλευρά μέχρι την τελευταία στιγμή δεν είχε σαφή εικόνα για το πρόγραμμα Τσαβούσογλου αλλά και οι υποχρεώσεις του Έλληνα υπουργού ήταν τέτοιες ώστε αποφασίστηκε τελικά το ταξίδι να γίνει σε δύο δόσεις.

Μετά από μια σειρά επικοινωνιών ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, αποφασίστηκε τελικά το ταξίδι του Έλληνα υπουργού  να μοιραστεί στα δύο. Σήμερα το πρωί ο κ. Δένδιας μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, όπου στεγάζεται το γενικό προξενείο της Ελλάδας.

Έπειτα θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του ΝΑΤΟ.

Ενώ  αύριο Πέμπτη 15/4/21 θα μεταβεί στην Αγκυρα για την συνάντησή του με τον  κ. Τσαβούσογλου.

Δύσκολες οι συνθήκες λόγω covid

Την συνάντηση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο ανάμεσα στον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών χειρίζεται αποκλειστικά το Προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη.

Λόγω των μέτρων προστασίας από τον covid, υπάρχει η απόφαση να γίνει προσεχτική επιλογή των όσων θα παραβρεθούν στη συνάντηση ακόμη και όσων χρειαστεί να την καλύψουν δημοσιογραφικά.

Το ενδιαφέρον πολλών ξένων πρακτορείων για αυτή τη συνάντηση ήταν τέτοια, που ήδη μπήκαν όρια στην παρουσία των δημοσιογράφων στην συνάντηση αυτή ακόμη και για λίγα λεπτά τηλεοπτικών πλάνων.

Ο Δένδιας αγαπάει το Φανάρι 

Πάντοτε στα ταξίδια του στην Κωνσταντινούπολη, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, δεν παραλείπει να μιλάει για την επίσκεψή του στο Φανάρι.

Ήδη μερικές μέρες πριν, όταν ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ταξίδι στην Τουρκία είπε “ Θα πάω πρώτα να προσκυνήσω στο Φανάρι” … Άλλωστε ο Νίκος Δένδιας έχει παραβρεθεί και σε Ιερές Ακολουθίες στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι αλλά και η σχέση του με τον Οκουμενικό Πατριάρχη είναι αρκετά θερμή.

Γραφείο ρεπορτάζ Πρακτορείο Ορθοδοξία www.ope.gr

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων