13/12/2019 13/12/2019 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σημερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο φουαγιέ του τμήματος μουσικών σπουδών του Α.Π.Θ., η Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα & Τιμητική εκδήλωση με τίτλο:«Τα Monumenta Musicae Byzantinae–ένας διεθνής πρωτοποριακός οργανισμός για τη μελέτη της ελληνικής και σλαβικής εκκλησιαστικής μουσικής (από το 1931 μέχρι σήμερα)» . Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμηθηκε ο αναπλ. καθ. Christian Troelsgård,...
13 Δεκεμβρίου, 2019 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2019 - 18:16

Στο φουαγιέ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Διαδώστε:
Στο φουαγιέ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σημερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο φουαγιέ του τμήματος μουσικών σπουδών του Α.Π.Θ., η Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα & Τιμητική εκδήλωση με τίτλο:«Τα Monumenta Musicae Byzantinae–ένας διεθνής πρωτοποριακός οργανισμός για τη μελέτη της ελληνικής και σλαβικής εκκλησιαστικής μουσικής (από το 1931 μέχρι σήμερα)» . Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμηθηκε ο αναπλ. καθ. Christian Troelsgård, εκ μέρους του Προέδρου του Τ.Μ.Σ. του Α.Π.Θ., κ. Αιμίλιο Καμπουρόπουλο.

Για τον κ. Christian Troelsgård, μίλησε η αναπλ. Καθηγήτρια κ. Μαρία Αλεξάνδρου, με θέμα: “Ο Christian Troelsgård,ένας κορυφαίος εκπρόσωπος της Σχολής της Κοπεγχαγης” κάνοντας εκτενή αναφορά στην επιστημονική εργογραφία του τιμώμενου, η οποια περιλαμβάνει πάνω από 90 άρθρα.

Ακολούθησε αντιφωνηση του τιμώμενου με θεμα: “The Monumenta Musicae Byzantine” και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με βυζαντινούς ύμνους από μεταγραφές και εξηγήσεις διαφόρων μουσικολόγων, Λόγια Μουσική της Πόλης και Κάλαντα με τα σύνολα του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ: Βυζαντινών Λόγος και Μέλος, Ομάδα Παλαιογραφίας Βυζαντινής Μουσικής “Χρυσορρημων” , Σχήμα κλασικής Ανατολικής Μουσικής “Ψαλτηρα”, στελέχη του “Μουσικού Πολύτροπου”, Καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι των οποίων είναι οι Ιωάννης Καιμάκης, Μαρία Αλεξάνδρου, Εμμανουήλ Γιαννόπουλος. Μετά το πέρας της ημερίδας ακολούθησε η επίδοση επαίνου στους αποφοίτους του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ” Η βυζαντινή μουσική επιστήμη και καλλιτεχνική δημιουργία”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων