18/10/2019 18/10/2019 Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος για τη τελετή λήξης του διεθνούς διαγωνισμού με θέμα “Κόσμημα εμπνευσμένο από το Βυζάντιο-Βυζαντινή Σαγήνη”. Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση εκφώνησε η Γεν. Επιμελήτρια και Δ/ντρια του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη και Ιωάννα Λαλαούνη οι οποίοι ανέπτυξαν το θέμα το κόσμημα ως έργο τέχνης από τους...
18 Οκτωβρίου, 2019 - 21:06
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2019 - 21:40

Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ο Οικ. Πατριάρχης

Διαδώστε:
Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ο Οικ. Πατριάρχης

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος για τη τελετή λήξης του διεθνούς διαγωνισμού με θέμα “Κόσμημα εμπνευσμένο από το Βυζάντιο-Βυζαντινή Σαγήνη”.

Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση εκφώνησε η Γεν. Επιμελήτρια και Δ/ντρια του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη και Ιωάννα Λαλαούνη οι οποίοι ανέπτυξαν το θέμα το κόσμημα ως έργο τέχνης από τους Βυζαντινους-Ρωμαϊκούς χρόνους έως σήμερα.

Εν συνεχεία έγινε η απονομή των βραβείων στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.

Ακολούθως το λόγο έλαβε η Εικαστικός Μαρία Κομπατσιάρη η οποία μίλησε για την Έκθεση “Μολυβδούλα: Σφραγίζοντας την κληρονομιά του Βυζαντίου. Η τελετή ολοκληρώθηκε με το φωνητικό σύνολο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπό τη διεύθυνση της Μαρίας-Εμμας Μελιγκοπούλου και τα εγκαίνια των εικαστικών εκθέσεων Μολυβδόβουλα: Σφραγίζοντας την κληρονομιά του Βυζαντίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες: Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Καστορίας Σεραφείμ, Λαγκαδά Ιωάννης, Σισανίου Αθανάσιος, οι Επίσκοποι Αμορίου Νικηφόρος, Θερμών Δημήτριος, Βρυούλων Παντελεήμων, ο Διοικητής του 3ου Σώματος Στρατού Κωνσταντίνος Κούτρας, Βουλευτές Θεσσαλονίκης, Πρυτάνεις και Εκπρόσωποι Φορέων καθώς και η συνοδεία του Πατριάρχου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων