01/05/2021 01/05/2021 Στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης ο οποίος εκπροσωπεί την Ελληνική Κυβέρνηση στη τελετή του Αγίου Φωτός. Ο κ. Βλάσης μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτη Ραφαήλ, θα μεταφέρουν το Άγιο Φως στη χώρα μας το οποίο αναμένεται να φτάσει λίγο πριν τις 6:30 το απόγευμα...
01 Μαΐου, 2021 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2021 - 11:48

Στο Ναό της Αναστάσεως έφτασε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών

Διαδώστε:
Στο Ναό της Αναστάσεως έφτασε ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών

Στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης ο οποίος εκπροσωπεί την Ελληνική Κυβέρνηση στη τελετή του Αγίου Φωτός.

Ο κ. Βλάσης μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτη Ραφαήλ, θα μεταφέρουν το Άγιο Φως στη χώρα μας το οποίο αναμένεται να φτάσει λίγο πριν τις 6:30 το απόγευμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών: “Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τις Θρησκευτικές και Εκκλησιαστικές Υποθέσεις, θα μεταβεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 1 Μαΐου 2021, με το κυβερνητικό αεροσκάφος στο Ισραήλ, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα. Πριν την Τελετή θα προηγηθεί συνάντηση με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’. Ο κ. Υφυπουργός θα επιστρέψει μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα. To πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη“.

“Στο Καθολικό του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως για την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός. Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία να παραλαμβάνεις το Άγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο και να το φέρνεις στην Πατρίδα”, έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βλάσης λίγο μετά την άφιξή του στα Ιεροσόλυμα.

Η τελετή του Αγίου Φωτός θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί ζωντανά από την PEMPTOUSIA TV    σε περιγραφή της δημοσιογράφου Μαρίας Γιαχνάκη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – «Ταπεινά» φτάνει σήμερα το Άγιο Φως στην Ελλάδα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων