06/07/2020 06/07/2020 Στο φυλάκιο Παπαδοπούλα (1600 μέτρα υυψόμετρο στο Ιστίμπεη του όρους Μπέλλες βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος το τριήμερο 3 -5 Ιουλίου 2020 ώστε να πραγματοποιήσει το ετήσιο προσκύνημα στην αιματοβαμμένη Μακεδονία. Ο Σεβασμιώτατος το 1960 καθώς υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία σε εκείνο το μέρος βίωσε ένα θαύμα και έκανε τάμα που...
06 Ιουλίου, 2020 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 06/07/2020 - 15:58

Στο όρος Μπέλλες για το τάμα του ο Μητροπολίτης Μαντινείας

Διαδώστε:
Στο όρος Μπέλλες για το τάμα του ο Μητροπολίτης Μαντινείας

Στο φυλάκιο Παπαδοπούλα (1600 μέτρα υυψόμετρο στο Ιστίμπεη του όρους Μπέλλες βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος το τριήμερο 3 -5 Ιουλίου 2020 ώστε να πραγματοποιήσει το ετήσιο προσκύνημα στην αιματοβαμμένη Μακεδονία. Ο Σεβασμιώτατος το 1960 καθώς υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία σε εκείνο το μέρος βίωσε ένα θαύμα και έκανε τάμα που το πραγματοποίησε τον Ιούλιο του 2015 όταν έκτισε με ενέργειες και προσωπικές του δαπάνες το Εκκλησάκι προς τιμήν του Τιμίου Σταυρού σε διάστημα μόλις 12 ημερών. 

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2015 τέλεσε  τα Εγκαίνια μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο ενώ ήταν παρόν και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος καθώς και πολιτικές, στρατιωτικές και τοπικές αρχές και μέλη του ορειβατικού συλλόγου Μπέλλες.

Στην τωρινή επίσκεψη, ο Σεβασμιώτατος φιλοξενήθηκε την πρώτη μέρα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου στην Αρναία Χαλκιδικής ενώ την Κυριακή το πρωί τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου συμπροσευχομένου του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου ενώ συμμετείχαν και κληρικοί από την Αρναία και την Τρίπολη.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού: 

 

 

Φωτογραφίες – Χρήστος Μπίτας

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων