22/07/2019 22/07/2019 Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και ο ίδιος θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης στον μητροπολίτη Ερυθρών και ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγ. Τριάδος Χάλκης, κ.κ. Κύριλλο. Παράλληλα, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι θα κάνει ότι χρειαστεί έτσι ώστε...
22 Ιουλίου, 2019 - 19:32

Στο πλευρό της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης το ΥΠΑΑΤ

Διαδώστε:
Στο πλευρό της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης το ΥΠΑΑΤ

Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και ο ίδιος θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έδωσε ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης στον μητροπολίτη Ερυθρών και ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγ. Τριάδος Χάλκης, κ.κ. Κύριλλο.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι θα κάνει ότι χρειαστεί έτσι ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια του Οικομενικού Πατριαρχείου στην επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε επίσης η συνέργεια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης για τους παγκοσμίου φήμης θεματικούς κήπους, οι οποίοι αφορούν σε φυτά της Βυζαντινής περιόδου, τη συλλογή των φυτών που αναφέρονται στην Αγία Γραφή, το Ανοικτό Μουσείο Κηποτεχνίας, των εδώδιμων κήπων (λαχανόκηπων, αμπελιών, καρποφόρων δένδρων και αρωματικών φυτών) καθώς και τη μελισσοκομία και οικόσιτη κτηνοτροφία που αποτελούν σημαντικά κεφάλαια για τη σίτιση των μοναχών και των επισκεπτών.

Αναφορά έγινε επίσης και στην πρώτη συνέργεια μεταξύ των δυο φορέων, αυτό του ήδη υπάρχοντος μνημονίου της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων