21/10/2020 21/10/2020 Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Κέρκυρας συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, η οποία διεκόπη την Δευτέρα λόγω παρέλευσης των ωραρίου. Ο Σεβασμιώτατος κρίθηκε ΑΘΩΟΣ για την πρώτη υπόθεση, που αφορά στην τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στο οποίο φέρεται να καλούσε τους...
21 Οκτωβρίου, 2020 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2020 - 11:28

“Στο πρόσωπο μου κρίνεται η ζωή της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
“Στο πρόσωπο μου κρίνεται η ζωή της Εκκλησίας”

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Κέρκυρας συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, η οποία διεκόπη την Δευτέρα λόγω παρέλευσης των ωραρίου.

Ο Σεβασμιώτατος κρίθηκε ΑΘΩΟΣ για την πρώτη υπόθεση, που αφορά στην τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στο οποίο φέρεται να καλούσε τους πιστούς να μεταβούν στην εκκλησία και να μεταλάβουν, παρακάμπτοντας τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας

Προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο ο Μητροπολίτης μίλησε στην κάμερα του Ορθοδοξία για τη σημερινή ημέρα και ευχαρίστησε τον Θεό που τους έδωσε την ευλογία να καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για τον Χριστό  και την Εκκλησία. Ευχαρίστησε επίσης, τους Κληρικούς και τους πιστούς της Κέρκυρας που τον στηρίζουν, τους Ιεράρχες που βρέθηκαν στο πλευρό του τη Δευτέρα, το Άγιο Όρος  αλλά και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που καλύπτουν την υπόθεση αυτή. «Σήμερα δεν κρίνομαι εγώ. Στο πρόσωπο μου κρίνεται η Εκκλησία» υπογράμμισε.

Παρακολουθείστε την ανταπόκριση του απεσταλμένου του Πρακτορείου Ορθοδοξία Νικόλαου Ζαΐμη και τις δηλώσεις του Σεβασμιώτατου:

 

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Μοντάζ: Κώστας Μπρουμάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων