07/09/2020 07/09/2020 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης 2020/26863 που αφορά τις προϋποθέσεις πολιτογράφησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους Έλληνες των χωρών των πρώην ΕΣΣΔ, προσφεύγει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Επαναπατριζόμενων Ελλήνων Ποντίων (ΠΑΣΕΕΕΠ). Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μάξιμος Αλευράς, «είναι άδικη η απόφαση...
07 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2020 - 9:45

Προσφυγή στο ΣτΕ για την Ιθαγένεια των Ποντίων

Διαδώστε:
Προσφυγή στο ΣτΕ για την Ιθαγένεια των Ποντίων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπουργικής απόφασης 2020/26863 που αφορά τις προϋποθέσεις πολιτογράφησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους Έλληνες των χωρών των πρώην ΕΣΣΔ, προσφεύγει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Επαναπατριζόμενων Ελλήνων Ποντίων (ΠΑΣΕΕΕΠ).
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μάξιμος Αλευράς, «είναι άδικη η απόφαση επανελέγχου της ιθαγένειας». Αυτό που ζητείται είναι η ακύρωση του νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.
Επίσης σημειώνει ότι σε επόμενο στάδιο θα ξεκινήσει δικαστικός αγώνας για τη σύνταξη και το επίδομα υπερηλίκων, αλλά και για τα στεγαστικά δάνεια που έμειναν εκτός της εγγύησης του Δημοσίου.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και θα δώσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματα μας μέχρι να νικήσουμε» καταλήγει ο αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΕΕΠ.

Με πληροφορίες από το pontos-news.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων