18/03/2019 18/03/2019 Η εκλογική περίοδος αναμένεται να αρχίσει τον Απρίλιο στη Ινδία, και μπορεί το αποτέλεσμα να είναι αμφίρροπο, ωστόσο ένα είναι σίγουρο όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες: κορυφώνονται οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το mnnonline.org οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών αυξήθηκαν κατά 57% σε σχέση με το περασμένο έτους και...
18 Μαρτίου, 2019 - 12:57

Στο στόχαστρο οι Χριστιανοί στη Ινδία, ενόψει των εκλογών

Διαδώστε:
Στο στόχαστρο οι Χριστιανοί στη Ινδία, ενόψει των εκλογών

Η εκλογική περίοδος αναμένεται να αρχίσει τον Απρίλιο στη Ινδία, και μπορεί το αποτέλεσμα να είναι αμφίρροπο, ωστόσο ένα είναι σίγουρο όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες: κορυφώνονται οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το mnnonline.org οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών αυξήθηκαν κατά 57% σε σχέση με το περασμένο έτους και όπως καταγγέλλουν οι πιστοί “όποιος δεν είναι Ινδουιστής, δεν θεωρείται Ινδός”.

Η Ινδία φιγουράρει στην 10η θέση των χωρών που είναι πιο επικίνδυνες να είναι κανείς Χριστιανός, από την 28η που ήταν το 2014 όταν ανέλαβε την εξουσία το ινδουιστικό Bharatiya Janata Party (BJP).

Το BJP έχει υιοθετήσει μια ρητορική εναντίον του Χριστιανισμού, ενθαρρύνοντας επί της ουσίας ινδουιστικές εθνικιστικές ομάδες να επιτίθενται εναντίον των πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων