10/03/2021 10/03/2021 Πληθαίνουν τα κρούσματα βανδαλισμών σε ιστορικά και ορθόδοξα μνημεία μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη συμπλήρωση 200 ετών από την ημέρα που υψώθηκε το λάβαρο της Επανάστασης και οι Έλληνες πολέμησαν “πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος”. Με συνθήματα ενάντια στην πατρίδα και την θρησκεία “γνωστοί άγνωστοι” βεβηλώνουν τοίχους, εκκλησίες και προτομές προκαλώντας θλίψη...
10 Μαρτίου, 2021 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2021 - 17:03

Από το “Μάχου υπέρ Πίστεως” στο “Η Ελλάδα να πεθάνει”

Διαδώστε:
Από το “Μάχου υπέρ Πίστεως” στο “Η Ελλάδα να πεθάνει”

Πληθαίνουν τα κρούσματα βανδαλισμών σε ιστορικά και ορθόδοξα μνημεία μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη συμπλήρωση 200 ετών από την ημέρα που υψώθηκε το λάβαρο της Επανάστασης και οι Έλληνες πολέμησαν “πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος”.

Με συνθήματα ενάντια στην πατρίδα και την θρησκεία “γνωστοί άγνωστοι” βεβηλώνουν τοίχους, εκκλησίες και προτομές προκαλώντας θλίψη αλλά και ανησυχία για το μέλλον.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλες τις πορείες που γίνονται τις τελευταίες ημέρες υπέρ του καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα κυριαρχεί το σύνθημα “Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς. Η Θρησκεία να πεθάνει”.

Τραγικές ήταν οι εικόνες χθες στην οδό Σταδίου με ομάδα αναρχικών υποστηρικτών του Δ. Κουφοντίνα να ποδοπατούν την εικόνα της Παναγίας και έναν Σταυρό και να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της οικογένειας της πατρίδας και της θρησκείας.


Την Εικόνα μετέφερε ένας πολίτης και όταν οι νεαροί αντιλήφθηκαν την παρουσία του, την άρπαξαν με μίσος, την ποδοπάτησαν και την έσκισαν.

 

 

Αντιμέτωποι με ένα δυσάρεστο θέαμα βρέθηκαν προ ημερών και οι πιστοί, περνώντας από το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται έξω από τον Ι.Ν. του Αγίου Αθανασίου επί της οδού Εγνατίας στην Θεσσαλονίκη.


Άγνωστοι βεβήλωσαν τον ιερό χώρο του παρεκκλησίου , όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ope.gr , γράφοντας με σπρέι συνθήματα, κάτω και πάνω από τις εικόνες του ναού.
Δυστυχώς, το ζήτημα που έχει προκύψει με τον καταδικασμένο αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας στο νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται, φαίνεται να ξεφεύγει καθώς τέτοιου είδους ενέργειες μόνο δίκαιος αγώνας δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν χθες το πρωί οι ενορίτες και ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, π. Χρήστος Καρίπογλου, στα Νεροκούρου Χανίων, καθώς ιερόσυλοι εισέβαλαν και έκλεψαν το ιερό λείψανο που φυλασσόταν στον Ναό τη νύχτα που ξημέρωνε η πανήγυρη.

Με συνθήματα όπως «προδότες», «λήθη» και «μύθοι», άγνωστοι βανδάλισαν τις προτομές των Ηρώων του 1821 στο Πεδίον του Άρεως.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνθήματα στους τοίχους αλλά και έξω από ιερούς ναούς έχουν αυξηθεί σημαντικά στη Θεσσαλονίκη.
Από το στόχαστρο των βανδάλων δεν γλίτωσε ούτε το Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι
Αγνωστοι προσέγγισαν το νέο μουσείο-κόσμημα της Ελλάδας στο Παγκράτι με μηχανές και πέταξαν κόκκινες μπογιές στην πρόσοψή του επί της Ερατοσθένους αλλά και μπροστά στην κεντρική είσοδο στην πλατεία. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.
Διεξάγονται έρευνες για το περιστατικό που έγινε στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, την κιβωτό μοντέρνας και σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας που λειτουργεί εδώ και περίπου 1,5 χρόνο φιλοξενώντας έργα-ορόσημα του Ελ Γκρέκο, του Πικάσο, του Βαν Γκογκ και άλλων.
Επίσης, επ ‘ αυτοφώρω συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας 2 άντρες 30 και 25 ετών, κάτοικοι Χολαργού και Παγκρατίου αντίστοιχα όταν επιχείρησαν να βανδαλίσουν τις προσωπογραφίες στον Τοίχο των Ηρώων στην Αργυρούπολη. Ο 30χρονος είναι φιλόλογος και ο 25χρονος είναι φοιτητής κοινωνικής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Άντρες της Ασφάλειας που ανήκουν στην Υποδιεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής εντόπισαν τους δύο νεαρούς να κινούνται ύποπτα στην λεωφόρου Κύπρου και τους έθεσαν υπό παρακολούθηση.


Μόλις ξεκίνησαν να βανδαλίζουν τα έργα τους συνέλαβαν επί τω έργω και με την βοήθεια μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ τους οδήγησαν στην Ασφάλεια Γλυφάδας.
Οι δύο νεαροί πρόλαβαν να βανδαλίσουν με κόκκινο χρώμα την φιγούρα του Πατριάρχη Γρηγόριου.
Το έργο, σύμφωνα με πηγές του δήμου θα αποκατασταθεί άμεσα.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που βανδαλίζονται τα πρόσωπα των ηρώων του 1821.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων