27/09/2023 27/09/2023 Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η «Αρχιτεκτονική Μελέτη Ηλεκτροφωτισμού Μνημείων Παλαιάς Πόλης Λευκάδας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί από τις αρχές του καλοκαιριού οι σχετικές αυτοψίες, επιμετρήσεις και προμελέτες, και πλέον οι οριστικές μελέτες βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή τους. Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη – που αποτελεί πρωτοβουλία της Π.Ε. Λευκάδας και χρηματοδοτείται...
27 Σεπτεμβρίου, 2023 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2023 - 19:05

Στο τελικό στάδιο η φωτιστική ανάδειξη εκκλησιών της Λευκάδας

Διαδώστε:
Στο τελικό στάδιο η φωτιστική ανάδειξη εκκλησιών της Λευκάδας

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η «Αρχιτεκτονική Μελέτη Ηλεκτροφωτισμού Μνημείων Παλαιάς Πόλης Λευκάδας», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί από τις αρχές του καλοκαιριού οι σχετικές αυτοψίες, επιμετρήσεις και προμελέτες, και πλέον οι οριστικές μελέτες βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη – που αποτελεί πρωτοβουλία της Π.Ε. Λευκάδας και χρηματοδοτείται από το αποθεματικό (ΚΑΠ) της – αφορά στην ανάδειξη, μέσω κατάλληλου αρχιτεκτονικού φωτισμού, 5 σημαντικών εκκλησιαστικών μνημείων της Λευκάδας, του Αγίου Μηνά, της Ευαγγελίστριας (Μητρόπολης), των Εισοδίων της Θεοτόκου, των Αγίων Αναργύρων και της Παναγίας των Ξένων.

«Με την ειδική αυτή μελέτη, αναδεικνύουμε και προβάλλουμε, μέσα από το ‘φως’, τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες και τον περιβάλλοντα χώρο σπουδαίων εκκλησιαστικών μνημείων της παλαιάς πόλης, όπως ο Αγ. Μηνάς, η Μητρόπολη, τα Εισόδια της Θεοτόκου, οι Αγ. Ανάργυροι και η Παναγία των Ξένων.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα 5 αυτά χαρακτηριστικά μνημεία, βρίσκονται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Λευκάδας, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, είναι σε λειτουργία και αποτελούν σημεία αναφοράς για ντόπιους και επισκέπτες.

Πρόκειται για μια ακόμα πρωτοποριακή πρωτοβουλία μας, η οποία θέτει τις βάσεις για τη ανάδειξη, μέσω αρχιτεκτονικού φωτισμού, περισσότερων ιστορικών μνημείων της Λευκάδας. Επενδύουμε στην ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στη Λευκάδα μας, μιας εναλλακτικής μορφής τουρισμού που ανθεί και προωθείται συστηματικά στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Αυτά τα 4 χρόνια με τα έργα και τις δράσεις μας δημιουργούμε ένα πολιτιστικό περιβάλλον, που προσφέρει στην τοπική κοινωνία και ανοίγει νέους ορίζοντες» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Από τη μεριά της η αρχιτέκτονας και μελετήτρια φωτισμού, κα. Βασιλική Μαλακάση, σημειώνει: «Ο φωτισμός είναι από τα βασικότερα μέσα οπτικής επικοινωνίας, ανάδειξης και προβολής εμβληματικών κτιρίων και μνημείων.

Με σεβασμό στην αρχιτεκτονική δομή των μνημείων και με τις ελάχιστες δυνατές ηλεκτρολογικές παρεμβάσεις, χρησιμοποιούμε το φως και τις σκιές για να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία των προσόψεων και του περιβάλλοντος χώρου τους. Οι 5 εκκλησίες είναι υψηλής ιστορικής και αρχιτεκτονική αξίας και η φωτιστική τους ανάδειξη δημιουργεί τη δυνατότητα νυχτερινών περιπάτων στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων