07/06/2019 07/06/2019 Εντονες αντιδράσεις και προβληματισμό στους κόλπους της Ρωσικής Εκκλησίας προκαλεί η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου στο στις αρχές Ιουλίου με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Η επιβεβαίωση της συνάντησης ήρθε μόλις μερικά 24ωρα μετά τις δηλώσεις της Ρωσικής Εκκλησίας ότι δεν είναι έτοιμη να δεχθεί τον Πάπα στην Ρωσία. Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών...
07 Ιουνίου, 2019 - 8:03

Στο Βατικανό ο Πούτιν- Προβληματισμός στην Εκκλησία

Διαδώστε:
Στο Βατικανό ο Πούτιν- Προβληματισμός στην Εκκλησία

Εντονες αντιδράσεις και προβληματισμό στους κόλπους της Ρωσικής Εκκλησίας προκαλεί η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου στο στις αρχές Ιουλίου με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η επιβεβαίωση της συνάντησης ήρθε μόλις μερικά 24ωρα μετά τις δηλώσεις της Ρωσικής Εκκλησίας ότι δεν είναι έτοιμη να δεχθεί τον Πάπα στην Ρωσία.
Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, σε συνέντευξή του στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για μια τέτοια επίσκεψη: “Αυτό δεν είναι στην ατζέντα των διμερών μας σχέσεων. Στην Εκκλησία μας, πολλοί Επίσκοποι, Ιερείς και πιστοί δεν είναι έτοιμοι για μία τέτοια επίσκεψη. Δεν θα θέλαμε να επιδεινωθεί η σχέση μας εξαιτίας αυτών των συναισθημάτων. Προτιμούμε να προχωρήσουμε σταδιακά, χωρίς απότομα βήματα”

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπους του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε την προετοιμασία για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρώμη και στο Βατικανό, όπου εκκρεμεί συνάντηση με τον Πάπα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πιθανής επίσκεψης του Πάπα στη Ρωσία, ο Πεσκόφ είπε: “Όχι. Προς το παρόν, συζητείται η επίσκεψη του Πούτιν στο Βατικανό.

Ο Πούτιν και ο Πάπας έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές συναντήθηκαν δύο φορές τον Ιούνιο του 2015 και τον Νοέμβριο του 2013.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων