20/10/2020 20/10/2020 Την Αλβανία επισκέπτεται σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο υπουργός θα συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο. Αρχικά, ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες με τον ασκούντα χρέη υπουργού...
20 Οκτωβρίου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2020 - 8:57

Στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας ο Ν. Δένδιας

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας ο Ν. Δένδιας

Την Αλβανία επισκέπτεται σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο υπουργός θα συναντηθεί και με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο.

Αρχικά, ο κ. Δένδιας θα έχει συνομιλίες με τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάϊ (Gent Cakaj).

Οι συζητήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων, στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Εν συνεχεία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει διαδοχικά δεκτός από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα (Edi Rama) και τον Πρόεδρο της χώρας, Ιλίρ Μέτα (Ilir Meta).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, θα έχει επίσης συνομιλίες με τους προέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κόμματος «Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Λουλζίμ Μπάσα και Βαγγέλη Ντούλε, αντίστοιχα, καθώς και με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων