25/09/2019 25/09/2019 Στο πλαίσιο των επαφών που έχει με στελέχη της κυβέρνησης που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ενώ αύριο αναμένεται η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Στην συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και παιδείας στις ΗΠΑ, για...
25 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:40

Στον Αρχιεπ. Αμερικής η Νίκη Κεραμέως

Διαδώστε:
Στον Αρχιεπ. Αμερικής η Νίκη Κεραμέως

Στο πλαίσιο των επαφών που έχει με στελέχη της κυβέρνησης που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ενώ αύριο αναμένεται η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στην συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και παιδείας στις ΗΠΑ, για στενότερη συνεργασία της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος και για από κοινού διοργάνωση των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον της Υπουργού για την πρόοδο και την οργάνωση των Ελληνικών Σχολείων στις ΗΠΑ, κάτι που χαροποίησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος επίσης δίνει ιδιαίτερη σημασία και επιδεικνύει προσοχή στα ζητήματα αυτά.

Την κ. Υπουργό συνόδευαν ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη κ. Κωνσταντίνος Κούτρας και η Σύμβουλός της κ. Όλγα Γιαννιάδη, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο πλαισίωναν οι Θεοφιλ. Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος και Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Βασίλειος Δρόσος.

Δείτε το σχετικό Tweet του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα παραστεί σήμερα και στην ομιλία που θα δώσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ομογένεια στην Αστόρια.

Το πρωί της Τρίτη (ώρα Αμερικής) η κ. Κεραμέως επισκέφθηκε τα σχολεία της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Δημητρίου, όπου οι μαθητές του δημοτικού την υποδέχθηκαν τραγουδώντας στα ελληνικά.

Η κ. Κεραμέως επισκέφθηκε τις τάξεις και μίλησε με τα παιδιά.

 

 

Η επίσκεψη της κ. Κεραμέως στη ΝΥ

Την προώθηση συνεργασιών με τις ΗΠΑ στον τομέα της εκπαίδευσης είχαν στόχο οι συναντήσεις που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο επίκεντρο των επαφών της υπουργού ήταν οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σε θέματα εκπαίδευσης, και ειδικότερα την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων, τη συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών σε ξενόγλωσσα και σε θερινά προγράμματα στην Ελλάδα, την ανταλλαγή φοιτητών και ερευνητών, τη συμμετοχή της χώρας μας στο κορυφαίο εκπαιδευτικό συνέδριο NAFSA, που προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, τη διεύρυνση του προγράμματος υποτροφιών Fulbright.

Όπως ενημέρωσε σχετικά η υπουργός, συζητήθηκε εκτενώς το ενδεχόμενο έλευσης στην Ελλάδα αντιπροσωπείας αμερικανικών πανεπιστημίων και συνάντησης αρχικά με τη Σύνοδο Πρυτάνεων και εν συνεχεία με επί μέρους ελληνικά πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων έχει ήδη ενημερωθεί από την κ. Κεραμέως για τις επαφές της και τις νέες δυνατότητες συνεργασιών.

Αναλυτικότερα, η υπουργός επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Κολούμπια (Columbia) και συνάντησε τον επικεφαλής του προγράμματος Ελληνικών Σπουδών, Ιωάννη Μυλωνόπουλο, συνοδευόμενη από τον πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνο Κούτρα.

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Εκπαίδευση (Institute of International Education), ‘Αλαν Γκούντμαν (Allan Goodman), καθώς και τον αντιπρόεδρο ειδικό στις διεθνείς συνεργασίες, Τζόνα Κοκοντάνιακ (Jonah Kokodyniak) και την αντιπρόεδρο για το πρόγραμμα υποτροφιών Φουλμπράιτ (Fulbright), Σάρα Ίλχμαν (Sarah Ilchman).

Επιπλέον, η υπουργός συνάντησε την αντιπρύτανη Διεθνών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Ράτγκερς (Rutgers), Μέγκαν Φράνσις (Megan Francis). Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο υλοποιεί στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για μία Νέα Γενιά», που στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων και στον αγροδιατροφικό κλάδο.

Η κ. Κεραμέως πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με την υφυπουργό των Ηνωμένων Πολιτειών για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, Μαρί Ρόις (Marie Royce).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων