04/03/2020 04/03/2020 Τον Έβρο επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης κ.κ. Ιερώνυμος για να στηρίξει τους ακρίτες κατοίκους, αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις που φυλούν σύγχρονες Θερμοπύλες από την ασύμμετρη επίθεση που δέχεται η χώρα. Ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί τη Γέφυρα Πετάλου στον Πέπλο στα ελληνοτουρκικά σύνορα και ακολούθως θα μεταβεί στις...
04 Μαρτίου, 2020 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2020 - 11:41

Στον Έβρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών – Τα κόμματα ενημερώνει ο υπουργός Εξωτερικών- Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα

Διαδώστε:
Στον Έβρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών – Τα κόμματα  ενημερώνει ο υπουργός Εξωτερικών- Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα

Τον Έβρο επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης κ.κ. Ιερώνυμος για να στηρίξει τους ακρίτες κατοίκους, αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις που φυλούν σύγχρονες Θερμοπύλες από την ασύμμετρη επίθεση που δέχεται η χώρα.
Ο Μακαριώτατος θα επισκεφθεί τη Γέφυρα Πετάλου στον Πέπλο στα ελληνοτουρκικά σύνορα και ακολούθως θα μεταβεί στις Καστανιές.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα σύνορα θα έχει συναντήσεις και με τους 4 Μητροπολίτες της Θράκης. Υπενθυμίζεται ότι την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος επισκέφτηκαν το Φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου, ώστε να κατανοήσουν την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα εκεί.

Τους Μητροπολίτες της Θράκης υποδέχτηκε θερμά ο Διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος κ. Ιλαρίδης Άγγελος, ο οποίος και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους εκεί.

Σήμερα επίσης, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων σχετικά με το μεταναστευτικό και τις ευρύτερες προεκτάσεις του σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα συναντήσεων διαμορφώνεται ως εξής:

11:30 Αγγελος Συρίγος (ΝΔ)

12:00 Γεώργιος Μαρίνος (ΚΚΕ)

13:00 Αντώνης Μυλωνάκης (Ελληνική Λύση)

14:00 Γεώργιος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ)

19:15 Σοφία Σακοράφα (Μέρα25)

Επίσης, θα ενημερώσει τηλεφωνικά τον Ανδρέα Λοβέρδο (ΚΙΝΑΛ) λόγω απουσίας του τελευταίου στο εξωτερικό.

«Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας μου»

«Το πρόβλημα δεν είναι μεταναστευτικό-προσφυγικό, συνιστά ασύμμετρη απειλή» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Καστανιές Έβρου, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

«Είναι υποχρέωσή μου να περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας μου και αυτό θα κάνω. Γνώμονάς μας η ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης», προσέθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφορικά με τις απειλές του προέδρου της Τουρκίας σημείωσε:»κινούμαστε στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου. Πάνω από όλα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά σύνορα αποτελούν διεθνές πολιτικό ζήτημα πρώτου μεγέθους. Η Ελλάδα έδειξε ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της με όπλο τη νομιμότητα και την αποφασιστικότητά της. Οι απειλές του κ. Ερντογάν δεν πέρασαν».

 

Η επίσκεψη στη γέφυρα των Κήπων και την Αλεξανδρούπολη

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο στη γέφυρα των Κήπων του Έβρου

Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτησε και συνεχάρη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του ποταμού φυλάσσοντας τα σύνορα. Νωρίτερα, επισκέφθηκε τη στρατιωτική μονάδα στους Κήπους του Έβρου.

«Δεν θα περάσει κανείς παράνομα στη χώρα», υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης, ενώ συνομιλώντας με αξιωματικούς τόνισε: «Να στείλουμε, εδώ από τον Έβρο, μήνυμα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το οποίο γίνεται, χαίρομαι που βλέπω ότι το ηθικό είναι στην κυριολεξία ακμαιότατον. Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ακριβώς αυτό που πρέπει. Τίποτα λιγότερο. Αυτό μας γεμίζει όλους με παρά πολλή σιγουριά, να μπορεί ο καθένας να κάνει τη δική του δουλειά. Και πάλι συγχαρητήρια».

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι πολίτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης τον πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης, περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι τού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων