24/02/2021 24/02/2021 Με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής αναμένεται να παρασημοφορήσει σήμερα στις 14.00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον 97χρονο εφοπλιστή βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Ιάκωβο Τσούνη, για την σημαντική προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η παρασημοφόρησή του επρόκειτο να γίνει την περασμένη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας. Ο Ιάκωβος Τσούνης ανακοίνωσε...
24 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2021 - 15:47

Στον Ι. Τσούνη ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής

Διαδώστε:
Στον Ι. Τσούνη ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Τιμής

Με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής αναμένεται να παρασημοφορήσει σήμερα στις 14.00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον 97χρονο εφοπλιστή βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Ιάκωβο Τσούνη, για την σημαντική προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η παρασημοφόρησή του επρόκειτο να γίνει την περασμένη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας.

Ο Ιάκωβος Τσούνης ανακοίνωσε ότι δωρίζει στον Ελληνικό Στρατό όλη του την περιουσία, ενώ η συνεισφορά του στην Άμυνα και τις υποδομές της ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 23 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά έχουν διατεθεί κυρίως για ανακαινίσεις πτερύγων και κλινικών σε στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Τσούνης έχει προχωρήσει στη δωρεά 60 αποβατικών πλοίων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ έχει διαθέσει όλη του την ακίνητη και κινητή περιουσία στο στράτευμα.
πίσης, σημαντική είναι η συνεισφορά του στην Ορθοδοξία, καθώς έχει χρηματοδοτήσει την ανέγερση ναών σε θέρετρα αξιωματικών, σε τόπους που έπεσαν άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων (μέχρι και την Ιαπωνία). Για τη προσφορά του έχει τιμηθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Αντιοχείας αλλά και την Εκκλησία της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τσούνης έχει δημιουργήσει μουσείο στη γενέτειρά του, το Αίγιο, στο οποίο -υπό την εποπτεία της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας- φυλάσσονται μεταξύ άλλων κειμήλια των Λιονταίων, των Πετμεζαίων και του Παπαφλέσσα. Ο ίδιος άλλωστε έλκει την καταγωγή του από οικογένειες αγωνιστών της Επανάστασης του 1821.

«Άξιο της Πατρίδας» για όλα όσα προσφέρει και για όλα όσα σημαίνει η προσφορά του για τον τόπο, χαρακτηρίζει με προσωπική του επιστολή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τον 97χρονο εφοπλιστή και βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κ. Ιάκωβο Τσούνη.

Ο Μακαριώτατος απευθύνει τα θερμά του συγχαρητήρια στον κ. Τσούνη για την προσφορά του στις «Άγιες» Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που, όπως σημειώνει, θα κοσμεί την Πατρίδα μας. Είθε το πρότυπό σας, επισημαίνει ο Μακαριώτατος, να αποτελέσει αφορμή έμπνευσης για όλους και εσείς να ανήκετε πάντοτε στους «εις Θεόν πλουτούντες» και ο Άγιος Τριαδικός Θεός να ευλογεί τη ζωή και τις δημιουργικές σας πρωτοβουλίες.

«Όταν η περιουσία, που δεν σας χαρίστηκε και στην οποία ανακαλύπτουμε τον ευλογημένο σας κόπο και την φιλανθρωπία της καρδιάς, γίνεται κατάθεση στην τιμή των μεγαλείων του Γένους, των Ιερών που εμπνέουν τον βίο μας, τότε η επένδυση της αγάπης σας προς την Πατρίδα, σε μία εποχή όπως η σημερινή, αποδεικνύει ότι ο πλούτος και η αρετή δεν είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα και μαρτυρεί τι σημαίνει αθόρυβη ευεργεσία για το Έθνος και όχι για το «θεαθήναι», υπογραμμίζει ο Μακαριώτατος.

Όπως αναφέρει, η προτεραιότητα της σχέσης σας με την Πίστη και με την Πατρίδα ως φιλοπατρία διαθέτει γνησιότητα και ευαισθησία. » Εύχομαι να εμπνέει στην εθνική αυτογνωσία, στη συλλογική μνήμη μας ως κοινωνίας και στην εγρήγορση ως προσώπων, διότι, όπως σωστά αναφέρατε, δίχως Πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα, ούτε οι χαρές υπάρχουν, όπως και εύχομαι να παραμείνετε απλός και ακτήμονας και σε καιρούς ζοφερούς η συγκροτημένη σας προσωπικότητα ως εθνικού ευεργέτη να μας παραπέμπει από το «έχειν» στο «είναι», καταλήγει ο Μακαριώτατος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων