28/02/2020 28/02/2020 Με τον Γάλλο Πρόεδρο Μανουέλ Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο Πακιστανή Χριστιανή Άσια Μπίμπι, που είχε καταδικαστεί σε ποινή θανάτου για βλασφημία το 2010 στη χώρα και αθωώθηκε οχτώ χρόνια αργότερα, πριν βρει καταφύγιο στον Καναδά. Ο Άσια Μπίμπι που έγινε σύμβολο του αγώνα για τα δικαιώματα των Χριστιανών εξέφρασε την επιθυμία της να...
28 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 28/02/2020 - 8:55

Στον Μ. Μακρόν η Χριστιανή Άσια Μπίμπι

Διαδώστε:
Στον Μ. Μακρόν η Χριστιανή Άσια Μπίμπι

Με τον Γάλλο Πρόεδρο Μανουέλ Μακρόν αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο Πακιστανή Χριστιανή Άσια Μπίμπι, που είχε καταδικαστεί σε ποινή θανάτου για βλασφημία το 2010 στη χώρα και αθωώθηκε οχτώ χρόνια αργότερα, πριν βρει καταφύγιο στον Καναδά.

Ο Άσια Μπίμπι που έγινε σύμβολο του αγώνα για τα δικαιώματα των Χριστιανών εξέφρασε την επιθυμία της να ζήσει στη Γαλλία, και για το λόγο αυτό ζητεί πολιτικό άσυλο
“Όπως επανειλημμένα έχουμε πει η Γαλλία είναι έτοιμη να υποδεχτεί την ‘Ασια Μπίμπι, αν αυτή είναι η επιθυμία της”, αναφέρει σε ανακοίνωση η γαλλική προεδρία.
Σε δηλώσεις της στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTL, η Ασία Μπίμπι τόνισε ότι η επιθυμίας της είναι ζήσει στη Γαλλία.

Είναι οι πρώτες δηλώσεις της στη Γαλλία, όπου έφτασε αυτή την εβδομάδα για να παρουσιάσει το αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Επιτέλους ελεύθερη!»

«Η Γαλλία είναι η χώρα όπου κέρδισα μια νέα ζωή (…) η Αν Ιζαμπέλ είναι για μένα ένας άγγελος», είπε η Μπίμπι, αναφερόμενη στη Γαλλίδα δημοσιογράφο Αν Ιζαμπέλ Τολέτ, με την οποία συνέγραψε την αυτοβιογραφία της και ελπίζει να συνεχίζει να έχει συνεργασία μαζί της.
Η Άσια Μπίμπι, εργάτρια γης, καταδικάσθηκε το 2010 σε θάνατο επειδή φέρεται να έκανε υποτιμητικά σχόλια για το Ισλάμ αφού γείτονές της που εργάζονταν μαζί της στα χωράφια αρνήθηκαν να της επιτρέψουν να πιεί νερό από το ποτήρι τους επειδή δεν είναι μουσουλμάνα.
Από τον Μάιο του 2019 ζει στον Καναδά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων