24/08/2019 24/08/2019 Το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» των εν εν Αμερική Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναμένεται να απονεμηθεί φέτος στον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο. Την απονομή θα τελέσουν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο διοικητής του Τάγματος, Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης στο ξενοδοχείο Hilton Midtown της Νέας Υόρκης στις 19 Οκτωβρίου, 2019. Την ικανοποίησή...
24 Αυγούστου, 2019 - 10:02

Στον Μητρ. Κιέβου το βραβείο “Αθηναγόρας”

Διαδώστε:
Στον Μητρ. Κιέβου το βραβείο “Αθηναγόρας”

Το βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας» των εν εν Αμερική Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναμένεται να απονεμηθεί φέτος στον Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο.
Την απονομή θα τελέσουν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο διοικητής του Τάγματος, Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης στο ξενοδοχείο Hilton Midtown της Νέας Υόρκης στις 19 Οκτωβρίου, 2019.

Την ικανοποίησή του για την επιλογή αυτή εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδόφορος: “Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Επιφάνιος υπήρξε σταθερός υπερασπιστής της θρησκευτικής ελευθερίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ακόμη και όταν τα προνόμιά του είχαν αμφισβητηθεί και ακόμη κι αν ορισμένοι τον απορρίπτουν. Βρέθηκε υπό τεράστια πίεση στην Ουκρανία κι έχει ήδη παράσχει τη σοφία του Σολομώντα που χρειάστηκε για να επανενώσει την Εκκλησία της Ουκρανίας, να επιστρέψει στην Ευχαριστιακή ενότητα και να την καθιερώσει ως αναπόσπαστο μέλος της ομάδας των αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών παγκοσμίως »

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων