07/08/2020 07/08/2020 Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Ιησού Χριστού εορτάσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας με την συμμετοχή των πιστών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, χοροστάτησε στον ιστορικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαυρομματίου, όπου τον Οκτώβρη του 1825 έγινε...
07 Αυγούστου, 2020 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2020 - 17:56

Στον Ναό όπου θυσιάστηκαν 70 παλικάρια το 1821

Διαδώστε:
Στον Ναό όπου θυσιάστηκαν 70 παλικάρια το 1821

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Ιησού Χριστού εορτάσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας με την συμμετοχή των πιστών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, χοροστάτησε στον ιστορικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μαυρομματίου, όπου τον Οκτώβρη του 1825 έγινε το ολοκαύτωμα στο οποίο θυσιάστηκαν ο Αθανάσιος Σκουρτανιώτης με 70 παλικάρια του πολεμώντας τους Τούρκους.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του ανέφερε ότι ο Ναός αυτός είναι το παλλάδιο της πίστης και της ελευθερίας και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή. Επίσης, τόνισε ότι η Εκκλησία τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό σε συνεργασία με την πολιτεία, προασπίζοντας την υγεία των ανθρώπων. Ενώ, εξέφρασε τον πόνο του για την επιθετικότητα ορισμένων εναντίον της Εκκλησίας και του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας με το πρόσχημα της επιδημίας.

Το πρωί της Πέμπτης 6 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς με την συμμετοχή πολλών πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων