31/05/2019 31/05/2019 Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε,  στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Λίμνης, και συλλειτούργησε με τον νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Λίγο πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης μας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τον συνεχάρη για την εκλογή του και...
31 Μαΐου, 2019 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2019 - 11:36

Στον Όσιο Δαυίδ Ευβοίας ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Διαδώστε:
Στον Όσιο Δαυίδ Ευβοίας ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε,  στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Λίμνης, και συλλειτούργησε με τον νεοεκλεγέντα Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Λίγο πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης μας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τον συνεχάρη για την εκλογή του και εξήρε και επαίνεσε τα εγνωσμένα χαρίσματά του, τα οποία αφιέρωσε στην Μητέρα Εκκλησία και την διακονία του Θεού και των ανθρώπων.

Στην συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απευθυνόμενος προς το Μητροπολίτη μας, τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια και την φιλοξενεία και αφού ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αρχιμ. Γαβριήλ, τους υπολοίπους συλλειτουργούς Κληρικούς για την συμπαράστασή τους στο Ιερό Θυσιαστήριο, στους εκκλησιαζομένους πιστούς εξομολογήθηκε δημόσια την γνωριμία και την πνευματική σχέση του με τον Όσιο Ιάκωβο τον «Με συγχωρείτε» και την επιθυμία του να τελέσει την πρώτη του Θεία Λειτουργία, ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, στο Μοναστήρι των Οσίων Δαυΐδ και Ιακώβου και, πριν φύγει για την Αμερική, να προσκυνήσει τον τάφο του Οσίου Ιακώβου, για να λάβει ευλογία και δύναμη στη νέα του διακονία.

Τέλος, οι Αρχιερείς με τις συνοδείες τους και ο Ηγούμενος με τους αδελφούς της Ι. Μονής παρακάθισαν στο αρχονταρίκι και εν συνεχεία στην τράπεζα, όπου όλοι απόλαυσαν την παραδοσιακή φιλοξενία της Ι. Μονής.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων