01/05/2021 01/05/2021 Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τελέστηκε τη Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς. Τόσο η Ιερά Ακολουθία, όσο και η περιφορά του Επιταφίου που πραγματοποιήθηκε πέριξ του Καθεδρικού...
01 Μαΐου, 2021 - 7:30

Στον Πειραιά για την Ακολουθία του Επιταφίου η ΠτΔ

Διαδώστε:
Στον Πειραιά για την Ακολουθία του Επιταφίου η ΠτΔ

Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, τελέστηκε τη Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Τόσο η Ιερά Ακολουθία, όσο και η περιφορά του Επιταφίου που πραγματοποιήθηκε πέριξ του Καθεδρικού μας Ναού, έγιναν σύμφωνα με τα μέτρα που προβλέπονται από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε σε όλους να έχουν στη ζωή τους «το μέγεθος αυτό της μεγαλειώδους υιοθεσίας την οποία μας προσέφερε ο Χριστός δια του εκουσίου Του θανάτου», ενώ εκ προσώπου του κλήρου και του λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ευχαρίστησε θερμά την Εξοχοτάτη κα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας «για την αποψινή σας ευχητική παρρησία εν μέσω ημών» όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ενώ ευχήθηκε να έχει υγεία και δύναμη «εν τη ενασκήσει του πολυευθύνου και υπεροχικού Πολιτειακού σας λειτουργήματος».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων