24/07/2020 24/07/2020 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την πολυσχιδή δραστηριότητα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην αφρικανική ήπειρο, καθώς και για μεγάλα σύγχρονα ζητήματα, όπως η εξέλιξη της πανδημίας. Οι ίδιες...
24 Ιουλίου, 2020 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2020 - 15:11

Στον πρωθυπουργό ο Πατριάρχης Αλεξάνδρείας 

Διαδώστε:
Στον πρωθυπουργό ο Πατριάρχης Αλεξάνδρείας 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την πολυσχιδή δραστηριότητα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στην αφρικανική ήπειρο, καθώς και για μεγάλα σύγχρονα ζητήματα, όπως η εξέλιξη της πανδημίας.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας και στη μετατροπή της σε τζαμί, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν την απογοήτευσή τους για αυτήν την απόφαση, η οποία αποτελεί πλήγμα στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών και πρωτοφανή προσβολή μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Οι κυβερνητικές πηγές συμπληρώνουν ότι ο πρωθυπουργός εξήρε τη δραστηριότητα του Πατριαρχείου, η οποία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, είναι άξια θαυμασμού και επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής Πολιτείας στην αποστολή του Δευτερόθρονου Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου και στο πολύπλευρο έργο του.

 

Φωτογραφίες:EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων