14/06/2022 14/06/2022 Στο Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία του Τάγματος των Αρχόντων ‘Άγιος Ανδρέας” του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πλαίσιο σειράς επαφών που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων στο ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας  Μετά το ταξίδι στη Ρουμανία την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της αντιπροσωπείας χθες, Δευτέρα 13...
14 Ιουνίου, 2022 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 10:35

Στον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας αντιπροσωπεία του Τάγματος Αρχόντων “Άγιος Ανδρέας”

Διαδώστε:
Στον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας αντιπροσωπεία του Τάγματος Αρχόντων “Άγιος Ανδρέας”

Στο Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία του Τάγματος των Αρχόντων ‘Άγιος Ανδρέας” του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πλαίσιο σειράς επαφών που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων στο ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας 

Μετά το ταξίδι στη Ρουμανία την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της αντιπροσωπείας χθες, Δευτέρα 13 Ιουνίου, επισκέφθηκαν στη Σόφια το κοινοβούλιο ενώ την ίδια ημέρα συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κιρίλ Πετκόφ. Μεταξύ άλλων την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος του Τάγματος κ. Αντώνης Λυμπεράκης, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος.

Σήμερα η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί, μεταξύ άλλων, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η οποία είναι μια από τις παλαιότερες στα Βαλκάνια. Στη συνέχεια, οι Άρχοντες και οι συνεργάτες τους θα συναντηθούν με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο. Αύριο η απσοτολή αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα παραστούν στο τιμητικό δείπνο που θα παραθέσει ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζώρτζ Τσούνης, στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Φωτογραφίες: J. Μιντάλα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων